Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Ακόμη δεν είδαμε τον πάτο του βαρελιού. Εαν δεν φύγουμε απο αυτο το σκλαβοσύστημα που λέγετε Ευρώπη και να ξαναγυρίσουμε στην δραχμούλα μας το τέλος μας σαν χώρα θα είναι οδυνηρό.

Σε αντίθεση με τα εγχώρια παπαγαλάκια της Τρόικας που κελαηδάνε αποβραδίς στα κανάλια των θαλασσοδανεισμένων μηντιαρχών, σύμβουλος του Καφετζή των Αζόρων Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο παραδέχεται ότι η περικοπή μισθών ήταν λάθος φάρμακο.

Τα όσα γράφει στο βιβλίο του ο Φιλίπ Λεγκρέν, είναι ανατριχιαστικά και οδηγούν σε έναν πραγματικό εφιάλτη και στην αναζήτηση και τιμωρία των σαδιστών εγκληματιών που δεν είναι άλλοι από τα εγχώρια τσιράκια της νεοναζίστριας Μέρκελ και του Σόιμπλε που έχουν ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι τα θέλουν ΟΛΑ στην Ελλάδα για να την κάνουν .......θέρετρο γερμανών γερόντων , και μάλιστα με μισθούς πείνας .


Δηλαδή περίπου στα δυο κατοστάρικα. 

Είναι χαρακτηριστικό το άρθρο του Reuters με τον εύγλωττο τίτλο «Μήπως η Ευρώπη έκανε λάθος διάγνωση με την κρίση χρέους και την έκανε χειρότερη;».

Όπως σημειώνει ο πρώην σύμβουλος του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο (γροθιά κατά της ΕΕ και των αποφάσεών της εκείνη την περίοδο), όταν ξεκίνησε η κρίση στην Πορτογαλία αυτό που ζητήθηκε από την κυβέρνησή της ήταν η άμεση περικοπή των μισθών.


Οι Πορτογάλοι υποδηματοποιοί, όμως, αντέδρασαν. Ο κυριότερος εξαγωγικός κλάδος της χώρας αποφάσισε να δράσει ανάποδα και να δώσει αυξήσεις στους εργαζομένους του. 


Όπως αναφέρει ο Λεγκρέν «το αποτέλεσμα ήταν ο συγκεκριμένος κλάδος τώρα να ανθεί, καίτοι οι μισθοί δεν μειώθηκαν. 

Η ανταγωνιστικότητα παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο. Αυτό μας δείχνει πως η πολιτική των μειώσεων ήταν λανθασμένη».

Αυτό που επισημαίνει ο πρώην αξιωματούχος της ΕΕ είναι ότι πριν από τέσσερα χρόνια η έννοια της κρίσης χρέους μετατράπηκε σε φορολογικό και όχι οικονομικό θέμα.


Αντί να δουν οι ηγέτες πως όλο αυτό ήταν ένα «τραπεζικό αμόκ” επικεντρώθηκαν στο υπερβολικό χρέος συγκεκριμένων χωρών όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία. Ως εκ τούτου, συμπεραίνει, «οι ηγέτες και οι φορείς χάραξης της πολιτικής εντός της ΕΕ είναι υπεύθυνοι για την αύξηση της ανεργίας και της μειωμένης ανάπτυξης».


Ο Λεγκρέν σημειώνει στο βιβλίο του «αντί η κρίση να λειτουργήσει ως μια ενοποιητική δύναμη εντός της Ευρώπης, ουσιαστικά έγινε το διασπαστικό στοιχείο της. Αυτή τη στιγμή σε όλη την Ευρώπη, δεκαπέντε εκατομμύρια άτομα κάτω των 30 ετών βρίσκονται εκτός της αγοράς εργασίας. Μια χαμένη γενιά είναι στα σκαριά».


Για το χρέος της Ελλάδας αναφέρει: «Το χρέος της Ελλάδας έπρεπε να αναδιαρθρωθεί το Μάιο του 2010. Αντ’ αυτού, είχαμε μια αυτοκαταστροφική λιτότητα, ενώ τώρα οι φορολογικοί έλεγχοι είναι άκαμπτοι και υπονομεύουν τη δημοκρατία».


Δεν είναι μακρινή η στιγμή που θα αποδειχθεί περίτρανα πως το πετσόκομμα των μισθών σε ένα χυδαίο πελατειακό κράτος όπως η Ελλάδα που κλωτσάει στις μεταρρυθμίσεις του δημόσιου κτήνους, δεν ήταν παρά ένα ακόμη σαδιστικό καψόνι των δανειστών και κυρίως των Γερμανών.


Μιλώντας στην Καθημερινή ο ανεκδιήγητος Σόιμπλε ανέφερε ότι αυξήθηκε ο τουρισμός στην Ελλάδα επειδή κόπηκαν οι μισθοί και οι τουρίστες την επέλεξαν ως πιο φτηνό προορισμό.


Θα απαντήσουμε λοιπόν στον απερίγραπτο αυτόν τύπο με το παράδειγμα της Μυκόνου που παραπέμπει απευθείας στους Πορτογάλους υποδηματοποιούς.


Η Μύκονος λοιπόν όχι μόνο δεν έριξε τις τιμές αλλά τις αύξησε κιόλας.
Πουλάει 800 με 1.000 ευρώ την ημέρα την διαμονή στα καλά ξενοδοχεία της τα οποία είναι ήδη κλεισμένα για όλη τη σεζόν.


Εξίσου πανάκριβες είναι και οι υπηρεσίες καθώς και το φαγητό. Ακόμη και το σουβλάκι κοστίζει κοντά στα 10 ευρώ.
Κι όμως η Μύκονος βουλιάζει από χοντρά πορτοφόλια που καταφθάνουν στο νησί από όλο τον κόσμο.

Ανάμεσά τους και χιλιάδες Έλληνες μερακλήδες φοροφυγάδες τους οποίους τα βλαχαδερά του Στασινόπουλου- του ΣΔΟΕ- προσπαθούν να τους πιάσουν με το περιοδικό CIAO στα χέρια.

Όπου βλέπουν φωτογραφία επωνύμου στη Μύκονο σπεύδουν να το ελέγξουν!!!


Επίσης μπουκάρουν σε μεσιτικά γραφεία της Μυκόνου και στριμώχνουν τους μεσίτες να τους πουν ποιοι νοικιάζουν τις βίλες!
Για τέτοιους καραγκιόζηδες μιλάμε.


Το συμπέρασμα είναι ότι γαμήθηκε ένας λαός για το ναζιστικό πείσμα-πλεονεξία  του Σόιμπλε και της Μέρκελ.


Αυτοί παρότι έβλεπαν ότι οι άθλιοι κρατιστές της κυβέρνησης υπερασπίζονταν το πελατειακό κράτος τους δεν απαίτησαν ουδεμία στιγμή- με επιμονή και αυστηρότητα- να αλλάξει το χυδαίο δημόσιο, να γίνει η περίφημη αξιολόγηση να μείνουν μόνο οι του ΑΣΕΠ και οι απαραίτητοι από τους υπόλοιπουςδιορισμένους ψηφοφόρους.


Το μόνο που έγινε ήταν να γαμήσουν τον κοσμάκη ο οποίος οδηγήθηκε στις αυτοκτονίες με ένα χρέος σήμερα στα 370 δις ευρώ σαν λαιμητόμος ακόμη και για τα δισέγγονα αυτής της χαμένης γενιάς.


Ο τουρισμός των φτωχομπινέδων όχι μόνο δεν αφήνει τίποτε στα ταμεία του κράτους αλλά επιβαρύνει- σε βάθος χρόνου- και τους προυπολογισμούς με την μόλυνση που προκαλεί στο περιβάλλον.


Αντί να δημιουργήσουμε εκατοντάδες νησιά-πρότυπα σαν την Μύκονο που θα πουλάνε αισθητική και ακριβές υπηρεσίες δολοφονήσαμε μια γενιά για να μπορεί να δίνει συγχαρητήρια ο Σόιμπλε στους δικούς μας.

Κλασικό παράδειγμα του τι απεργάζονται ως τελική λύση είναι αυτό αναφέρει ο Παναγιώτης Χατζηστεφάνου με μια ανάρτηση στο facebook  που σοκάρει αποτιμώντας  την αξία του Έλληνα!



Ξέρεις πόσο κοστίζεις;  Μόλις 90.000 ευρώ! Όσο μια γκαρσονιέρα. Πρόχειρος υπολογισμός αγοράςνεοέλληνα  δούλου = 300 ευρώ το μήνα, δηλαδή 3.000 χιλιάρικα σκάρτα το χρόνο.

Τα υπόλοιπα πάνε "εφορία"/"ταμεία" (δηλαδή συντήρηση δουλικών υποδομών), άντε να βγάζει 30 χρόνια δουλειάς, τόσα πάνω-κάτω αντέχει το κάθε δουλάκι.

Δηλαδή με 90 χιλιάρικαφτηνότερα από μια υπόγεια γκαρσονιέρα, αγοράζεις έναν δούλο να τον εκμεταλλεύεσαι μια ολόκληρη ζωή.


Αυτό είναι το επίτευγμα των χυδαίων μνημονιακών κυβερνήσεων που αρνούνται να αλλάξουν το πελατειακό κράτος με αποτέλεσμα το ευρώ να εξευτελίζει την ανθρώπινη αξία.


Με 90.000 ευρώ τα παιδιά σου θα είναι δούλοι- διά πάσαν χρήσην- από τους αγοραστές τους. Κι όλα αυτά τα δεινά τα προκάλεσαν οι εγχώριοι νοσηροί κρατιστές των κυβερνήσεων.

Εαν δεν φύγουμε απο αυτο το σκλαβοσύστημα που λέγετε Ευρώπη και να ξαναγυρίσουμε στην δραχμούλα μας το τέλος μας σαν χώρα θα είναι οδυνηρό. Ακόμη δεν είδαμε τον πάτο του βαρελιού. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου