Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Οι άνθρωποι που τα σκέφτονται αυτά δεν είναι απλά βλάκες.

 Σε μια οικονομία που οι μισοί απολαμβάνουν τον παραγόμενο πλούτο από τους κόπους των υπόλοιπων μισών, η αστάθειά της είναι προγραμματισμένη μέσα στη δομή του οικονομικού συστήματος. 

Όταν όμως το 80% ζει από τον πλούτο που παράγει το 20%, τότε η συντριπτική κατάρρευση με κρότο είναι βεβαιότητα.

Με 3.000.000 συνταξιούχων, 450.000 δημοσίων υπαλλήλων, 2.000.000 ανέργων, 1.500.000 ανήλικων, 1.500.000 οικονομικά ανενεργών πολιτών και μόνο 2.000.000 απασχολούμενων στην παραγωγική οικονομία, είναι αναπόφευκτη η συντριβή.

Μου έγραψε κάποιος αναγνώστης μου πριν λίγες μέρες, με αφορμή ένα παλαιότερο άρθρο (Φόροι 71% στους ελεύθερους επαγγελματίες των 2.000 ευρώ) ότι ήμουν κατ’ αυτόν πολύ επιεικής στους υπολογισμούς μου. 


Ο συγκεκριμένος λέει πως είναι 48 ετών και εργάζεται ...
....εδώ και αρκετά χρόνια ως ασφαλιστής. Έχει προγραμματίσει να κάνει στις επόμενες ημέρες διακοπή επαγγέλματος.

Ο λόγος, όπως μου εξηγεί, είναι ότι ενώ πλέον έχει μικτά έσοδα μόνο(!) 20.000 ευρώ το χρόνο, πρέπει να πληρώνει:

- 5.400 ευρώ ετησίως αυτασφάλιση ΟΑΕΕ (27%),
- 3.796 ευρώ φόρο εισοδήματος 26% σε ό,τι μένει μετά τις εισφορές συν
- 2.087 ευρώ προκαταβολή 55% επόμενου έτους 14,3%,
- 1.000 ευρώ τέλος επιτηδεύματος (5%),
- 800 ευρώ τέλη κυκλοφορίας και “φόρο πολυτελείας” στο πενταετίας αμάξι του που χρειάζεται για να κάνει τη δουλειά του
-  800 ευρώ χαράτσι στο διαμέρισμά του,

σύνολο 13.883 ευρώ ή 70% άμεσους φόρους.
Από τα 6.100 ευρώ που του απομένουν χρειάζεται 2.000 το χρόνο για βενζίνες που είναι πάνω από τα μισά φόροι.

Το να σκίζεται καθημερινά στους δρόμους ένα δεκάωρο, για να του μένουν τελικά 4.100 ευρώ το χρόνο ή το 20% του ακαθάριστου εισοδήματός του (340 ευρώ το μήνα), χωρίς να μπορεί καν να πιεί ένα καφέ ή να κεράσει μια πορτοκαλάδα ένα πελάτη του, το θεωρεί κοροϊδία, γι’ αυτό και διακόπτει.

Σκοπεύει μόλις τελειώσει με τις διαδικασίες διακοπής που θα του πάρουν 2-3 μήνες τουλάχιστον, να μεταναστεύσει στη Γερμανία που ένας γνωστός γνωστού έχει εστιατόριο, και θέλει να πάει να δουλέψει εργάτης και να μάθει Γερμανικά.

Ο συγκεκριμένος γράφει ότι είναι πτυχιούχος οικονομολόγος ΑΣΟΕΕ.

Το πάνω όριο της ακραίας φτώχειας έχει καθοριστεί ως 7.000 ευρώ διαθέσιμο εισόδημα κατά άτομο το χρόνο στην Ελλάδα. Στον συγκεκριμένο μένουν 40% λιγότερα από όσα θα ήθελε για να χαρακτηριστεί ότι ζει στην ακραία φτώχεια. Όχι κανονικά από τη δουλειά του, αλλά μετά τους φόρους. 

Ο εκλεγμένος πρόεδρος του Επιμελητηρίου των Επαγγελματιών, ο ταλαντούχος κύριος Κορκίδης, που δεν αντέδρασε εγκαίρως ή ουσιαστικά στην φορολογική γενοκτονία των ελευθέρων επαγγελματιών προ ενός έτους, αλλά πρόσφατα έστειλε επιστολή στον κομματικό του προϊστάμενο και πρωθυπουργό, κατεβαίνει υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία...

Οποιοσδήποτε λογικός στη θέση του θα έπραττε το ίδιο φαντάζομαι, ανησυχώντας πως ώσπου να τελειώσει η θητεία του στο επιμελητήριο δεν θα έχουν μείνει πια ελεύθεροι επαγγελματίες...

Το μέσο κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας είναι περί τις 16.000 ευρώ το χρόνο. Ακόμα και κάποιος που έχει εισόδημα από ελεύθερο επάγγελμα κατά 25% παραπάνω από το μέσο όρο, επειδή εργάζεται, έχει πλέον συμφέρον να σταματήσει να δουλεύει στην Ελλάδα, και να φύγει μετανάστης ακόμα και για να γίνει λαντζέρης στη Γερμανία.

Κάποιοι που δεν μπορούν να φύγουν μετανάστες θα μείνουν στην χώρα αλλά θα μετακομίσουν στην μαύρη οικονομία. Κάποιοι άλλοι θα πάρουν τα όπλα και θα βγουν στους δρόμους και όποιον πάρει ο χάρος... Τί, ήδη ξεκίνησαν να το κάνουν;

Για να μη βαυκαλίζονται κάποιοι πως το οικονομικό πρόγραμμα της συγκυβέρνησης είναι επιτυχημένο και δεν συνιστά σε υπερφορολόγηση, ας κάνουμε μια απλή υπόθεση ότι πετυχαίνει πλήρως:

Έστω ότι Δευτέρα πρωί πληρώνονται όλες οι καθυστερημένες οφειλές ιδιωτών προς το κράτος, δηλαδή ολόκληρα €62 δισ. ρευστότητας μεταφέρονται από την παραγωγική ιδιωτική οικονομία (τους 2 εκατομμύρια βλάκες δηλαδή) και πάνε στο κράτος!
Τί θα συμβεί;


Θα υπάρξει τέτοια ολοκληρωτική κατάρρευση της παραγωγικής οικονομίας, (αν χάσει ακόμη 62 δισεκατομμύρια ευρώ ρευστότητας πέρα από τα 65 που ήδη έχει χάσει στην τετραετία) που η γερμανική κατοχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου θα μοιάζει με παιδική παράσταση με τον Κλούβιο και τη Σουβλίτσα!

Ας μη ξανακούσω ηλιθιότητες λοιπόν ότι δεν γίνεται υπερφορολόγηση, ή ότι οι ρυθμίσεις που δίνουν, αφαιρώντας τα υπερφορογητέα ποσά υποτίθεται σε 12 δόσεις, σκοπεύουν να διορθώσουν την φοροδιαφυγή που δήθεν είχαμε.
Δηλαδή αν ανταποκριθούν στις ρυθμίσεις οφειλών όλοι οι φορο-οφειλέτες, σε 1 χρόνο περιμένουν 62 δισ. ευρώ...!

Οι άνθρωποι που τα σκέφτονται αυτά δεν είναι απλά βλάκες.

Ψυχοπαθείς επικίνδυνοι είναι, και περιμένουν και "Μπράβο" από τα θύματα του παρά φύσιν φορολογικού βιασμού τους, που δεν απέλυσαν ούτε ένα δημόσιο υπάλληλο, δεν περιέκοψαν ούτε ένα δισεκατομμυριάκι σπατάλης ή μίζας.

Θυμίζω πως οι μιζολήπτες της Ζήμενς, των οποίων τις δραστηριότητες έχει εξιστορήσει και ονοματίσει στον εισαγγελέα του Μονάχου τόσο ο ταλαντούχος κ. Χριστοφοράκος όσο και ο συνάδελφός του στη Γερμανία, ταλαντούχος κ. Σίκατσεκ, είναι ελεύθεροι και ακαταδίωκτοι με νόμο ψηφισμένο από όλους τους σημερινούς βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, έναντι πινακίου φακής πληρωμής από τη Ζήμενς, που ούτε καν καλύπτει το μισό από το εισπραχθέν αλλά μη παραδομένο σύστημα C4i των Ολυμπιακών του 2004 που πλήρωσε ο Ελληνικός Λαός!

Οι αντίστοιχοι μιζολήπτες στην Νιγηρία εκτελέσθηκαν για παραδειγματισμό από το εκεί καθεστώς, ενώ στις ΗΠΑ επεβλήθησαν στη Ζήμενς πρόστιμα 100 εκατομμυρίων δολαρίων για μίζες λίγων δεκάδων χιλιάδων ευρώ. 

Δεν λέω φυσικά να πέσουμε σε τέτοιες βαρβαρότητες όπως η Νιγηρία, αλλά για το καλό βρε παιδιά να μη έμπαιναν 10-20 άτομα από αυτούς στη φυλακή, ή έστω από τους μιζολήπτες των διαφόρων λιστών Λαγκάρντ και άλλων;

Μόνο τους μπατίρηδες του ΟΑΕΕ θα βάλουνε φυλακή; Τόση δικαιοσύνη πια σε λιγώνει!

Ώσπου τελικά να φύγουν όλοι από την παραγωγική οικονομία, και να μείνουνε 3 εκατομμύρια συνταξιούχοι, 3 εκατομμύρια άνεργοι, 900.000 δημόσιοι υπάλληλοι (ξαναρχίσανε τις προσλήψεις) 1,5 εκατομμύριο παιδιά, και 1 εκατομμύρια οικονομικά ανενεργοί.

Οι υπόλοιποι Έλληνες θα φύγουν μετανάστες. Όσοι μπορούν ακόμα να δουλέψουν στο εξωτερικό, χειρωνάκτες ή άλλο, θα φύγουν!

Παρεμπιπτόντως, όταν ρώτησα τον αποστολέα του email αν θα ψηφίσει κάποιο μεταρρυθμιστικό κόμμα στις επερχόμενες εκλογές, μου είπε ευθέως ότι είναι πολύ αργά για τέτοιες ευγένειες. Τώρα θέλει απλώς να ψηφίσει κάποιον για να πάρει το αίμα του πίσω.

Καλό είναι φυσικά που βγαίνουμε στις αγορές, και ας είναι και με τριτεγγυητή την Ευρώπη, και ας είναι και με το ξένο Αγγλικό δίκαιο υπέρ του δανειστή.

Βέβαια οι άνθρωποι που βγαίνουν από τη χώρα κακήν κακώς, μάλλον καλύτερο μέλλον θα έχουν από όσους απομείνουμε, ειδικά αν ξέρουν και μια ξένη γλώσσα κουτσά στραβά.

Για τους υπόλοιπους ξύδι! Ας πρόσεχαν να προσλαμβάνονταν στο δημόσιο όταν έπρεπε, ώστε να θρέφονταν τώρα με το ανθρώπινο κρέας των υπόλοιπων.

Ώσπου να τελειώσει κι’ αυτό δηλαδή...

Μετά βλέπουνε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου