Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Ο ΒΟΝΑΠΑΡΤΙΣΤΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΧΗΓΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ !! "ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ...ΜΠΑΡΝΤΟΝ... Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ"

Σε μια σπαρταριστή συνέντευξη Τύπου, μακράς διαρκείας, ο (εκτός τόπου και χρόνου) Ευάγγελος Βενιζέλος όχι μόνο έκανε δηλώσεις σαν να κυβερνά αυτήν τη χώρα, αλλά έπαθε ολική αμνησία σχετικά με τα καυτά εσωκομματικά θέματα που ταλανίζουν το ΠΑΣΟΚ. 

Ως άλλος Ναπολέων, σε κατάσταση παραισθήσεων, έφτασε χθες στο σημείο να κατηγορήσει τον λαό ότι δεν τον......... καταλαβαίνει, όπως είχε συμβεί, κατ' αυτόν, με τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Χαρίλαο Τρικούπη στο μακρινό παρελθόν.

Σε ό,τι αφορά τον Γιώργο Παπανδρέου, υποκρίθηκε ότι, όταν μιλούσε για εκκρεμότητές του, δεν αναφερόταν στα οικονομικά του κόμματος (τα οποία σε επόμενη ερώτηση έκανε ότι δεν γνώριζε) αλλά σε πολιτικές εκκρεμότητες. 

«Ο πρώην πρωθυπουργός ενδιαφέρεται μόνο να βγούμε από την κρίση» είπε με σαφώς σκωπτική διάθεση απέναντι στον κ. Παπανδρέου, ενώ -αμφισβητώντας τις αντοχές και τις δυνατότητές του- απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο πτώσης της κυβέρνησης με πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού.

Η αποθέωση για τον κ. Βενιζέλο ήταν όταν έφτασε στο σημείο να κομπορρημονήσει ότι συνομιλεί με την Ιστορία. «Τώρα, θα μου πείτε, επικοινωνείτε με την Ιστορία και όχι με τον λαό;» ήταν χαρακτηριστικά η αποστροφή του, ενώ εξαιτίας δε του γεγονότος ότι τρέμει μια ενδεχόμενη εκλογική μάχη είπε ότι «θέμα εκλογών δεν υπάρχει, δεν το θέλει ο κόσμος», αλλά μπροστά στην περίπτωση να αποκτήσει και άλλη εξουσία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού. 

Την ίδια ώρα, με ένα αμήχανο γέλιο επιχείρησε να απεγκλωβιστεί από τη δύσκολη θέση όταν ερωτήθηκε περί της αμφισβήτησής του. Αφού χαρακτήρισε αστεία όσα γράφονται (μόνο έτσι δεν είναι), ξεκίνησε ένα παραλήρημα: 

«Λες και ήθελα να γίνω πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ή υπουργός Οικονομικών υπό αυτές τις συνθήκες. Δεν είναι ο ρόλος μου να είμαι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τελεία. Μη με ορίζετε έτσι. 

Λοιπόν άρα δεν μπαίνουμε σε αυτές τις συζητήσεις, είναι συζητήσεις άλλων εποχών, όταν δένανε τα σκυλιά με τα λουκάνικα κι ήταν όλοι στα πρόθυρα της κατάληψης της εξουσίας, ράβανε τα κοστούμια τους τα υπουργικά, τους έφτιαχνε το κόμμα και η παράταξη από το πουθενά».

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ισχυρίστηκε με απίστευτη επιμονή ότι δεν πρέπει να στενοχωρούμε τους δανειστές μας ζητώντας «κούρεμα» του χρέους, τη στιγμή που... προανήγγειλε ότι η ανάκαμψη θα έρθει μέσω Αφρικής. 

«Αυτό που κάναμε προχθές στις Βρυξέλλες με τα 55 κράτη της αφρικανικής ηπείρου είναι εντυπωσιακά σημαντικό. 

Περιμένουν την Ελλάδα εκεί, περιμένουν την Ευρώπη πολύ περισσότερο.[...] 

Είναι η ήπειρος του μέλλοντος, είναι το πεδίο του ανταγωνισμού μεταξύ Ευρώπης και Κίνας σε πάρα πολλά θέματα» είπε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου