Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Στον… δρόμο για το τρίτο Μνημόνιο – Το κρύβει η Κυβέρνηση λόγω εκλογών...

Έρχεται, όπως σας έχουμε ενημερώσει, τριτο μνημόνιο, όσο και αν στην κυβέρνηση δεν το παραδέχονται. 

Γνωρίζουν πολύ καλά τι θα συμβεί, ωστόσο Σαμαράς και Βενιζέλος τρενάρουν την κατάσταση έτσι ώστε ....
....να μην υπάρξουν απώλειες ενόψει εκλογών. 

Το νέο πρόγραμμα είναι και ο σκοπός της επίσκεψης της Άνγκελ Μέρκελ, παρά το γεγονός πως βγαίνει επίσημα προς τα έξω πως ο ερχομός της γίνεται για να δείξει πως έχει πετύχει το έργο της κυβέρνησης.

Το μνημόνιο έχει ήδη συμφωνηθεί και γι” αυτό οι έχοντες στην εξουσία στην χώρα προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο με άλλα θέματα (βλέπε διαλόγους Μπαλτάκου-Κασιδιάρη). 


Και η Μέρκελ δεν πρόκειται να κάνει κάποια δήλωση στήριξης προς την κυβέρνηση αν δεν οριστικοποιηθεί πρώτα το πρωτογενές πλεόνασμα (που βρίσκεται ακόμα στον… αέρα).

Οι πληροφορίες θέλουν στελέχη της κυβέρνησης, που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις πραγματικές προθέσεις της υποστηρίζουν ότι «η πραγματικά μεγάλη πίεση για το συγκεκριμένο θέμα θα ασκηθεί μέσα προς τέλη Αυγούστου».


Τότε ακριβώς που θα πρέπει να δοθούν οι επόμενες δόσεις οι οποίες επικυρώθηκαν στο άτυπο Eurogroup της περασμένης εβδομάδας.

Αναφέρεται ότι το Βερολίνο, σε εκείνη τη συγκυρία, θα θέσει ως απαράβατο για την ομαλή εκταμίευση των ευρώ, να αναληφθούν νέες δεσμεύσεις από ελληνικής πλευράς, με την τελευταία να έχει ελάχιστα περιθώρια αντίδρασης. 


Και το μόνο που θα έχει τη δυνατότητα να κάνει, θα είναι να διαπραγματευτεί ένα καλύτερο «μείγμα».

Γι” αυτό και τα καλά λόγια των Γερμανών τις τελευταίες ημέρες. 


Εμ, έχουν να λαμβάνουν πάρα πολλά, σε σχέση με εμάς που θα αναλάβουμε και νέα βάρη.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου