Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Προκαταρκτική για Σαμαρά ζητούν δικηγόροι.



Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών των Σαμαρά, Αθανασίου, Δένδια, Μπαλτάκου, Κασιδιάρη, που προκύπτουν από όσα κατατέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, ζητούν δικηγόροι από τη Θεσσαλονίκη.

Οι δικηγόροι προχώρησαν στις 7 Απριλίου στην κατάθεση της αναφοράς στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών με την οποία ζητούν τη διενέργεια εξέτασης σχετικά με τις σχέσεις εκτελεστικής και δικαστικής λειτουργίας, καθώς και την τυχόν παροχή κρίσιμων πληροφοριών σε σχέση..
....με την εν εξελίξει δικαστική έρευνα, από τον τέως γενικό γραμματέα της κυβέρνησης προς μέλη της ελεγχόμενης ως εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσής Αυγής.

«Προχωρήσαμε σε αυτήν την κίνηση, θεωρώντας ότι ο αποτελεσματικότερος τρόπος αντιμετώπισης της εγκληματικής, δολοφονικής και ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής είναι το ταυτόχρονο χτύπημα εναντίον της και εναντίον του ακροδεξιού παρακράτους που ο τέως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου αποκάλυψε, με ισχυροποίηση του κράτους δικαίου», σημειώνεται στην αναφορά.

Συνομιλητές και εταίροι

Προστίθενται δε τα εξής: «Η ΧΑ που δολοφονούσε και μαχαίρωνε πολύ καιρό πριν τη δολοφονία Φύσσα, αποτελούσε συνομιλητή και εν δυνάμει εταίρο της συγκυβέρνησης. Ενόσω κορύφωνε την εγκληματική της δράση έχαιρε ασυλίας, αφού άλλωστε οι υπουργοί της κυβέρνησης και τα καθεστωτικά ΜΜΕ ουδέν έπρατταν εναντίον της, πλην ενδεχομένως του να κρατούν φακέλους στα συρτάρια τους, περιμένοντας άλλη μια δολοφονία προκειμένου να δράσουν.

Γι’ αυτό το λόγο εμείς δεν δεχόμαστε να διαλέξουμε πλευρά στην όψιμη σύγκρουση διαφορετικών εκδοχών του παρακράτους, ποδηγετούμενοι από τις επικοινωνιακές ανάγκες της συγκυβέρνησης. Θεωρούμε ότι η δικαστική έρευνα εις βάρος της ΧΑ πρέπει να προχωρήσει εις βάθος και ότι η ισχυροποίηση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου είναι η μόνη απάντηση στο ναζισμό αλλά και στο ακροδεξιό παρακράτος εν γένει.

Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους, επειδή θεωρούμε ότι ο πόλεμος στη ΧΑ συνδέεται άρρηκτα με τον πόλεμο στα παρακρατικά στεγανά και με την ισχυροποίηση της δημοκρατίας αιτηθήκαμε την διενέργεια προκαταρτικής έρευνας για τον εντοπισμό τυχόν ποινικών ευθυνών των προαναφερθέντων κυβερνητικών στελεχών και κάθε άλλου εμπλεκομένου προσώπου, από βαρύτατες παραβιάσεις των θεμελιωδών διατάξεων του συντάγματος, που προκύπτουν βάσει των όσων από βήματος της Βουλής κατέθεσε ναζιστής βουλευτής ότι του μετέφερε ο πρώην γ. γ. της κυβέρνησης και επιβεβαίωσε ο τελευταίος ότι όντως είπε».

Την αναφορά υπογράφουν ο Στέφανος Κρεμέτης, Ταμίας της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, ο Θρασύβουλος Γαβαθόπουλος, ασκούμενος δικηγόρος, Πρόεδρος του Συλλόγου Ασκούμενων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, ο Μιχαήλ Μήττας, δικηγόρος Θεσσαλονίκης (ΑΜΔΣΘ 11064), Πρόεδρος της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης και ο Θεμιστοκλής Τζήμας, δικηγόρος Θεσσαλονίκης (ΑΜΔΣΘ 8345), μέλος του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και υπ. Διδακτόρων.

Από ThePressProject

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου