Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ο ΟΟΣΑ ΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ»!!....Οι εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ για ύφεση 0,3% έρχονται σε ευθεία αντιπαράθεση.

Σε πείσμα της ελληνικής κυβέρνησης που διατυμπανίζει τον ερχομό της ανάπτυξης με αφορμή την έξοδο στις αγορές, ο ΟΟΣΑ προβλέπει ύφεση για μία ακόμη χρονιά στην Ελλάδα, περαιτέρω μειώσεις των μισθών και αμελητέα αποκλιμάκωση της ανεργίας.

 Οι εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ για ύφεση 0,3% έρχονται ....

..σε ευθεία αντιπαράθεση με αυτές τις Κομισιόν, που έχει υιοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση και οι οποίες κάνουν λόγο για ανάπτυξη 0,6% το 2014.

Επαναφορά στην ανάπτυξη ο ΟΟΣΑ προβλέπει το 2015 και την τοποθετεί στο 1,9% του ΑΕΠ, επίσης αρκετά χαμηλότερα από την πρόβλεψη ΥΠΟΙΚ και Κομισιόν για 2,9% του ΑΕΠ.

Ανεργία

Σε κάθε περίπτωση σε αυτό που συμφωνούν όλοι είναι ότι η όποια ανάκαμψη θα συνοδεύεται από πολύ υψηλή ανεργία.

Ο ΟΟΣΑ αναμένει πως η ανεργία στην Ελλάδα θα διαμορφωθεί στο 27,1% το 2014 και στο 26,7% το 2015, επισημαίνοντας πως το ποσοστό ανεργίας θα αποκλιμακωθεί αργά, ενώ η σημαντική πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα και οι πιέσεις του προγράμματος προσαρμογής θα διατηρήσουν τις τιμές και τους μισθούς σε χαμηλά επίπεδα.

Χρέος 
Μία πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους, αναφέρει ο ΟΟΣΑ, «για παράδειγμα μία επιμήκυνση των λήξεων των υφιστάμενων δανείων και μείωση των επιτοκίων τους, μπορεί να είναι αναγκαία για να επιτευχθεί η δημοσιονομική βιωσιμότητα».

Έλλειμα
Το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης προβλέπεται να διαμορφωθεί εφέτος στο 2,5% του ΑΕΠ και το 2015 στο 1,4% του ΑΕΠ. 


Το δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τον ορισμό της συνθήκης του Μάαστριχτ, προβλέπεται να διαμορφωθεί στο 177,7% του ΑΕΠ φέτος και το 177,2% του ΑΕΠ το 2015.

Η ανάκαμψη της οικονομίας εξαρτάται επίσης, σημειώνει η έκθεση, από την καλύτερη πρόσβαση στις πιστώσεις, κάτι που υπογραμμίζει τη σημασία της εφαρμογής σχεδίων 

Αποληθωρισμός
Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ ο αποπληθωρισμός θα ανέλθει στο 1,1% εφέτος και στο 1% το 2015. 


Το δε ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών αναμένεται να παραμείνει πλεονασματικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου