Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Κυβέρνηση. «Δεν ηττήθηκα εγώ που έχασα 827.929 ψήφους, αλλά ο πρώτος που έχασε 138.323»!!!

Οι κυβερνητικοί εταίροι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχασαν συνολικά στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής 827.929 ψήφους, σε σχέση με αυτές του Ιουνίου 2012. 

Ταυτόχρονα, οι τρεις πρώην κυβερνητικοί εταίροι (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ), έχασαν συνολικά 1.144.217 ψήφους!!!, με αποτέλεσμα μάλιστα, το ένα από αυτά τα κόμματα να διαλυθεί. 
Παρόλα αυτά η κυβέρνηση αρνείται να αποδεχτεί την ήττα της.

Με απύθμενο πολιτικό θράσος, τα κόμματα της συγκυβέρνησης,
δεν κοιτάνε το εκλογικό χάλι τους, αλλά θεωρούν ότι νομιμοποιούνται επειδή και το ....
.....πρώτο κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ) έχασε 138.323 ψήφους. 

Δηλαδή μας λέει κατάμουτρα η κυβέρνηση: «Δεν ηττήθηκα εγώ που έχασα 827.929 ψήφους, αλλά ο πρώτος που έχασε 138.323 ψήφους»!!! 

Και μας το λέει αυτό, παρά το γεγονός ότι τόσο η αντιπολίτευση όσο και η κυβέρνηση έδωσαν δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις ευρωεκλογές και η κυβέρνηση έχασε κατά κράτος. 

Έτσι παρατηρείται το απίστευτο φαινόμενο, να συνεχίζουν να συγκυβερνούν και να λαμβάνουν εξοντωτικά λαϊκά μέτρα, το δεύτερο και τέταρτο κόμμα. Όμως, με αυτά τα αποτελέσματα και με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί, θα εξέλεγαν μόνο 86 βουλευτές και επομένως σήμερα στερούνται κάθε λαϊκού ερείσματος και στην ουσία (και όχι τυπικά) κάθε κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και πρέπει η κυβέρνηση να παραιτηθεί αμέσως.

Επιπλέον, από τι 54 εκλογικές περιφέρειες, ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε 33 εκλογικές περιφέρειες (το 61,11%) ενώ η ΝΔ κέρδισε μόνο 21 (δηλαδή το 38,89%). 
Αν η κυβέρνηση νομίζει ότι έχει τη λαϊκή στήριξη στο έργο της, δεν έχει παρά να συναινέσει στην κατάργηση του bonus των 50 εδρών και την άμεση προσφυγή στις κάλπες. 

Πρέπει επιτέλους να υπάρχει και στοιχειώδης πολιτική ευθιξία.

1 σχόλιο:

  1. DEN EINAI MONO AYTOI ΟΙ 2 .... 300SIOI ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕς ..

    επείγον.............ΔΕς ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ(ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΟ) . ***
    Η παιδική πορνογραφία ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΑΙΡΑΣΤΙΑ είναι κακουργήματα που διώκονται αυτεπαγγέλτως .Και δεν είναι ποτέ θέμα πλειοψηφίας ουτε Πολιτικής . ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΟΙ 300ΣΙΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕς ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟς ΨΗΦΙΣΗ Ως ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΣΟΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ Η ΔΕΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ .. .ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕς ΚΑΙ ΤΟΜΑΡΙΑ , ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ(σήμερα) ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥς 300ΣΙΟΥς ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕς ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΕΝΟΡΚΩς ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ ( ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥς ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙς ) ___ΚΑΤΑΘΈΣΤΕ *Εγκαίρως *** ΤΗΝ ΙΕΡΉ ΔΗΛΩΣΗΤΟΥΤΗ ,__ (ή κάποια άλλη ανάλογη), είτε ομαδικά είτε μεμονωμένα στο ΑΤ της περιοχής σας ,πείτε στον αξιωματικό υπηρεσίας οτι **υποχρεούμαι απ το νόμο και απ το σύνταγμα να σας καταθέσω και να σας ενημερώσω επισήμως για τούτα εδώ. .(δε χρειάζεται να πληρώσετε παράβολο για την κατάθεσή της και κρατείστε(ό π ω σ δ ή π ο τ ε) ένα επικυρωμένο απ την αστυνομία αντίγραφο των όσων καταθέσατε. ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟΥς ΣΥΝΔΈΣΜΟΥς ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙς ΕΔΩ) https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201134238417988&set=pb.1230303395.-2207520000.1401650001.&type=3&theater
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΠΟΡΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΑΔΕΡΦΕΣ, ΘΑ ΣΑΣ ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ, ΘΑ ΣΑΣ ΒΙΑΖΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ, ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.......... ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ!!!!
    δες το ...απο (πατέρας Ιωάννης Ιωάννης .) κοινοποιήστε το όσο μπορείτε** ..Το σύνταγμα επιβάλει στους πολιτες την εφαρμογή του 120 ( δεν λεει πουθενά για δικηγόρους........... Ο φοβος μην σας πιάσουν . δεν δικαιολογεί το να υποθάλπτει και να συγκαλύπτει (δια της κακουργηματικής σιωπης του) κανεις δικογραφία που ισχύει υπερ της ιδιας του της οικογενείας και που της οποιας οι ποινες κάθειρξης είναι τρισισοβια , Αντιθέτως(όσο περισσότερο αργει να καταθεσει κατι ανάλογο ) τοσο περισσότερο βαφεί τα χεριατου με το αιμα των ιδιων του των παιδιων και εγγονών δια της κακουργηματικής του εκείνης σιωπής
    https://www.facebook.com/notes/πατέρας-ιωάννης-ιωάννης/καταγγελία-κατά-τού-διαρκούς-κακουργήματος-τής-βίαιης-καταπάτησης-του-συντάγματο/564734813637380?fref=nf

    ΑπάντησηΔιαγραφή