Σάββατο, 31 Μαΐου 2014

Ο Περιούσιος Γερούν ...Ντάισελμπλουμ: Η Ευρώπη πλέον τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών «η Ευρώπη δεν είναι πλέον κάτι που δεν αμφισβητείται», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, σημειώνοντας πως θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η νομισματική σταθερότητα.

«Δοκιμάστε να πείτε σε έναν Έλληνα που αγωνίζεται να επιβιώσει ότι......
η Ελλάδα έχει τώρα πρωτογενές πλεόνασμα, κάτι που για μας στο Eurogroup αποτελεί σημαντικό δείκτη. 

Τι λέει όμως αυτό σε έναν πολίτη στην Ελλάδα;», ανέφερε σε ομιλία του στη «Hertie School of Governance» του Βερολίνου σε συνέδρια για την Ευρώπη.

«Δοκιμάστε να πείτε σε έναν Ισπανό που έχασε την δουλειά του ότι υπάρχει μικρή μείωση της ανεργίας στην πατρίδα του ή σε έναν Ιρλανδό, του οποίου το σπίτι έχασε το ένα τέταρτο της αξίας του, ότι σημειώνεται μικρή άνοδος των τιμών των ακινήτων», συνέχισε.

«Τα μακροοικονομικά στοιχεία βελτιώνονται μεν, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά, προκειμένου να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και ισχυρή ανάπτυξη, αυτή τη φορά σε βιώσιμη βάση».

Παράλληλα ο Γερούν Ντέισελμπλουμ τόνισε πως θα πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για την νομισματική ένωση. 

«Σε άλλες περιπτώσεις έχω ταχθεί υπέρ της χαλαρότητας στους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά μόνο για χώρες οι οποίες έχουν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. 

Τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε μαζί και τις δύο προκλήσεις, τόσο την δημοσιονομική όσο και αυτή των μεταρρυθμίσεων και πρέπει να διασφαλίσουμε την δημοσιονομική σταθερότητα», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου