Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Γαλλία: Μετά τη νίκη της Λεπέν ΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ......

Στον «πάγο» βάζει η γαλλική κυβέρνηση τα σχέδια της να δώσει δικαίωμα ψήφου στις τοπικές εκλογές σε μετανάστες που δεν προέρχονται από χώρες της ΕΕ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μπερνάρ Καζνέβ.

Μπορεί η ρύθμιση να αποτελούσε προεκλογική δέσμευση του Ολαντ, ωστόσο,
όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός, η υπαναχώρηση αυτή οφείλεται στο ότι η μεταρρύθμιση, από την οποία επρόκειτο να ωφεληθούν μεγάλες κοινότητες Μαροκινών και Αλγερινών στη Γαλλία, δεν θα έβρισκε υποστήριξη στη βουλή και τη Γερουσία.

«Το θέμα αυτό μπορεί..........να δει το φως της ημέρας μόνον αν υπάρχει πίσω του μια πλειοψηφία», δήλωσε σήμερα ο Καζνέβ στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι LCP και πρόσθεσε ότι:

«Δεν υπάρχει λόγος να θέτουμε ζητήματα που ξέρουμε ότι δεν έχουμε τα μέσα για να επιλύσουμε».

Ο Φλοριάν Φιλιπό, υπαρχηγός του Εθνικού Μετώπου (FN), ο οποίος αντιτίθεται στην αναγνώριση δικαιωμάτων ψήφου σε ξένους, δήλωσε πως το σταμάτημα της μεταρρύθμισης είναι «ένα ωραίο αποτέλεσμα της ψήφου υπέρ του Εθνικού Μετώπου».

Οι βασικές θέσεις του ακροδεξιού FN για το μεταναστευτικό:

Μείωση του αριθμού των νόμιμων μεταναστών από 200.000 το χρόνο, που είναι τώρα, σε 10.000.

Περιορισμός στα αυτόματα δικαιώματα μεταναστών που θέλουν να ακολουθήσουν τον/τη σύζυγο ή την οικογένεια που κατοικεί νόμιμα στη Γαλλία.

Τέλος στη Συνθήκη του Σένγκεν που επιτρέπει την ελεύθερη διάβαση των συνόρων.

Αυστηροποίηση των προαπαιτούμενων για την απόκτηση της γαλλικής ιθαγένειας.

Μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση και τέλος στα δικαιώματα όσων ζουν στη χώρα χωρίς τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Προτεραιότητα σε Γάλλους πολίτες όσον αφορά στην εύρεση εργασίας.

Κατάργηση της διπλής εθνικότητας για μη Ευρωπαίους, που επηρεάζει κυρίως πολίτες από πρώην γαλλικές αποικίες στην αφρικανική ήπειρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου