Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Μαρίν Λεπέν: Achtung, Frau Merkel...

lepen-marin-slider
Με την απειλητική προειδοποίηση «Θέλω να καταστρέψω την Ευρωπαϊκή Ένωση» η Μαρίν Λεπέν δίνει το στίγμα των προθέσεών της, μετά την επικράτησής της στις πρόσφατες Ευρωεκλογές.
Σε συνέντετυξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό «Spiegel» η πρόεδρος του γαλλικού Εθνικού Μετώπου επισημαίνει πως επιθυμεί να καταστρέψει όχι την Ευρώπη, αλλά την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
«Πιστεύω σε μια Ευρώπη με κράτη-έθνη, σε μια Ευρώπη που να στηρίζεται στην αμοιβαία συνεργασία, αλλά δεν .......θέλω αυτή την Ευρωπαϊκή Σοβιετική Ένωση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα αντιδημοκρατικό τέρας που μόνο κακό προξενεί. Ευρώπη σημαίνει πόλεμος, οικονομικός πόλεμος. 

Είναι η ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση εχθρότητας ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη. Οι Γερμανοί έχουν στιγματιστεί ως σκληροί κι αδυσώπητοι, οι Έλληνες ως απατεώνες και οι Γάλλοι ως τεμπέληδες. 

Γι” αυτό το λόγο και η κυρία Μέρκελ δεν μπορεί να ταξιδέψει πουθενά εντός της Ε.Ε. αν δεν συνοδεύεται από εκατοντάδες αστυνομικούς, για τη δική της προστασία» υπογραμμίζει η κ. Λεπέν.

Υποστηρίζει ότι η Γερμανία υπερασπίζεται μια πολιτική, η οποία είναι μεν πλεονεκτική για τη ίδια, αλλά ζημιογόνα για όλες τις άλλες χώρες και απευθύνει προσωπική προειδοποίηση προς την Άνγκελα Μέρκελ: «Achtung, Frau Merkel (Προσέξτε, κυρία Μέρκελ), γιατί αν δεν βλέπετε τα βάσανα στα οποία υποβάλλονται οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί, η Γερμανία θα καταστήσει τον εαυτό της μισητό».
 
Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου σημειώνει πως δενκαταλογίζει στη Γερμανίδα καγκελάριο την ευθύνη επειδή θέλει να διατηρήσει ένα ισχυρό ευρώ, αλλά κατηγορεί τους Γάλλους ηγέτες, οι οποίοι δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντα της χώρας.
 
«Το Εθνικό Μέτωπο θέλει απλώς να σταματήσει την εισροή μεταναστών στη Γαλλία. 

Αλλά μην μας αποκαλείτε «ξενοφοβικούς», γιατί ο όρος αυτός σημαίνει μίσος για τους ξένους κι εμείς δεν μισούμε κανέναν» σχολιάζει η κ. Λεπέν και δηλώνει πως τρέφει θαυμασμό για τον Βλαντίμιρ Πούτιν, διότι δεν επιτρέπει να του επιβάλλονται αποφάσεις από τη μια ή την άλλη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου