Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Μυστηριώδες ραντεβού του Στουρνάρα στο Παρίσι....

stournaras-8
Η αιφνιδιαστική επίσκεψη του μέχρι σήμερα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στο Παρίσι, όπως διαρρέει το περιβάλλον του και ιδιαιτέρως η δικαιολογία που προτείνεται ώστε να εξηγηθεί αυτή η επίσκεψη εν μέσω εξελίξεων για τον ανασχηματισμό, προκαλεί έντονο ενδιαφέρον στην Αθήνα, ιδιαίτερα δε, στα δημοσιογραφικά γραφεία.
Σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού, ενδεχομένως ο Γιάννης Στουρνάρας, να μετέβη στο .....
...Παρίσι, πραγματοποιώντας και μια στάση στη Φραγκφούρτη, όπου όλως τυχαίως εδρεύει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Κατά τους συνεργάτες του υπουργού, ο Γ. Στουρνάρας μετέβη στη γαλλική πρωτεύουσα για «θέματα του Ecofin», ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, ουδεμία δραστηριότητα του Ecofin δεν παρατηρήθηκε στο Παρίσι. Ως εκ τούτου το ταξίδι του κ. Στουρνάρα λαμβάνει μυστηριώδεις διαστάσεις.
Επισημαίνεται πως εδώ και πάρα πολλά χρόνια ο Γ. Στουρνάρας διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις με τον σημερινό πρόεδρος της Γαλλίας, από τότε που ο Φρανσουά Ολάντ, συγκατοικούσε με τη Σεγκολέν Ρουαγιαλ και περνούσε τις διακοπές του στην κατοικία του σημερινού υπουργού Οικονομικών στηΣύρο.Έκτοτε οι σχέσεις παρέμειναν στενές.
Επισημαίνεται επίσης ότι ως διοικητής της Εμπορικής Τραπέζης ήταν ο κ. Στουρνάρας που πέτυχε τον τότε «γάμο έκπληξη» της ελληνικής τράπεζας με τον γαλλικό τραπεζικό κολοσσό Crédit Agricole.
Είναι λογικό να σκεφτεί κανείς πως η ενδεχόμενη μετάβαση του κ. Στουρνάρα στη θέση του κεντρικού τραπεζίτη της Ελλάδας, ή η ανάληψη υψηλών καθηκόντων του σημερινού υπουργού Οικονομικών σε ανώτερη ή ανώτατη ευρωπαϊκή θέση, προϋποθέτουν υψηλές συστάσεις και υποστήριξη, αλλά ενδεχομένως και ενημέρωση περί όσων συμβαίνουν στην Ελλάδα και απλές φιλικές συμβουλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου