Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΔΝΤ ΕΒΑΛΕ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΔΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε...

Το όνομά του είναι Πέτερ Ρατκλιφ και εδώ και 20 περίπου ημέρες έχει εγκατασταθεί στο γραφείο 811 του υπουργείου Εργασίας, στον ίδιο όροφο με τον υπουργό Γιάννη Βρούτση. 

Πρόκειται για τον επίτροπο του ΔΝΤ που επιλέχθηκε με σύμφωνη γνώμη κυβέρνησης και τρόικας, να τοποθετηθεί στο υπουργείο Εργασίας για να ελέγχει την πορεία των ασφαλιστικών ταμείων και όχι μόνο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Ράτκλιφ μετά τις πρώτες επαφές «αναγνωριστικού τύπου» φαίνεται ότι ....

....έχει αποφασίσει να κινηθεί πιο... αυτόνομα. 

Παρέα με τη μεταφράστριά του, τις τελευταίες ημέρες, έχει προχωρήσει σε... επισκέψεις στα γραφεία υπηρεσιακών παραγόντων της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΓΓΚΑ), απαιτώντας στοιχεία από την... πηγή. 

Σε ερωτήσεις στελεχών για το ποια είναι ακριβώς η αρμοδιότητά του, αρκείται να τονίζει ότι βρίσκεται στη χώρα μας, ως εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Για το ίδιο θέμα υπήρξε νωρίτερα ξεχωριστή παρέμβαση από το βουλευτή και γνωστό εργατολόγο, Αλέξη Μητρόπουλο, ο οποίος με επίσημη ανακοίνωση κάνει λόγο για παρεμβάσεις του ΔΝΤ στο σκέλος των επικουρικών συντάξεων, που ο τρόπος υπολογισμού τους αλλάζει από την 1.7.14, αλλά και στην εφαρμογή της βασικής σύνταξης, που τίθεται σε εφαρμογή από 1.1.15.


Επίσης, ο κ. Ράτκλιφ φαίνεται να έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ έχει ζητήσει να βρει στοιχεία για τα ποσοστά ασφαλιστικών εισφορών ανά ταμείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου