Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Θέλει να μοιράσει το Αιγαίο η Αμερική για να εκμεταλλευτεί το φυσικό αέριο!


Οσοι διαβάσουν πίσω από τις λέξεις  του Αμερικανού Αντιπροέδρου Τζό Μπάιντεν θα καταλάβουν  τι παίζεται πίσω από τα παιχνίδια των Τούρκων στο Αιγαίο. 

Μιλώντας ο Τζο Μπάιντεν, στο συμπόσιο που οργάνωσε η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αμερικής είπε πως η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή μπορεί να ωθήσει την ανάκαμψη και να αλλάξει το γεωπολιτικό χάρτη της περιοχής.

Έθεσε θέμα αμοιβαιότητας για το άνοιγμα της σχολής της Χάλκης.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ καταχειροκροτήθηκε όταν έκανε λόγο για τη σημασία των θρησκευτικών ελευθεριών ζητώντας την επαναλειτουργία της θεολογικής σχολής της Χάλκης.


«Η προστασία των ιερών τόπων και των μνημείων στην Τουρκία είναι απολύτως απαραίτητη» συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «είναι ένας διπλός δρόμος καθώς και οι Μουσουλμάνοι αξίζουν την ίδια ελευθερία στην Ελλάδα».

Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε εκτενώς και στο Κυπριακό χαρακτηρίζοντας την έλλειψη κινητικότητας στο θέμα ως «μια από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις» της καριέρας του.


Εξέφρασε, όμως, την αισιοδοξία του ότι στο εγγύς μέλλον θα υπάρξει μια δίκαιη λύση σημειώνοντας ότι οι δύο πλευρές έχουν φτάσει πλέον σε ένα σημείο όπου το στάτους κβο δεν είναι πλέον αρκετό και η εύρευση λύσης θα ωφελήσει και τους δύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου