Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Πώληση «κόκκινων» δανείων σε fund θέλει η Τρόικα

20140822_53f70e2c61eff
Νέα θύελλα αντιδράσεων αναμένεται να ξεσπάσει στην πολιτική και οικονομική ζωή με το νέο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, καθώς συντελούνται ραγδαίες αλλαγές με επίκεντρο τους δανειζόμενους. Αυτό που αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς είναι η πώληση προβληματικών δανείων που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους οι τράπεζες, χωρίς τη συγκατάθεση του δανειζόμενου.


Η αλλαγή αυτή αναμένεται να επηρεάσει κυρίως μεγάλα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται ή την ομαδοποίηση προβληματικών δανείων και την πώληση προς τρίτους. Στόχος, αναφέρει το Μνημόνιο, είναι να δημιουργηθεί αγορά για προβληματικά στοιχεία ενεργητικού.

Οι αλλαγές αναμένεται να τρέξουν πολύ γρήγορα. Θα συσταθεί ειδική ομάδα για να ετοιμάσει νομοθετικές...
... ρυθμίσεις μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και θα πρέπει να υιοθετηθούν μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. Στις αλλαγές θα προβλέπεται και ρύθμιση της λειτουργίας των τρίτων μερών που θα αναλαμβάνουν τα δάνεια.
Στο Μνημόνιο αναφέρεται προκειμένου να ενθαρρυνθεί η αγορά για επισφαλή στοιχεία ενεργητικού, οι Αρχές θα επιτρέπουν και θα διευκολύνουν τους δανειστές για να μεταφέρουν δάνεια μαζί με όλες τις εξασφαλίσεις σε τρίτους.
Στο Μνημόνιο αναφέρεται ότι όπου εντοπίζονται εμπόδια θα πρέπει να αφαιρούνται και οι νομοθετικές τροποποιήσεις να γίνουν μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2015. 
Θα παρέχεται η αλλαγή της ιδιοκτησίας του δανείου, έτσι ώστε η διαδικασία εκποίησης να τροχιοδρομείται από τους νέους αγοραστές τιτλοποιημένων δανείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου