Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Πούτιν: "Οι εμπορικές συναλλαγές Ρωσίας – Κίνας θα φτάσουν τα 100 δισ. δολάρια το 2015"!

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα, Τρίτη, ότι δεν έχει καμιά αμφιβολία πως οι εμπορικές συναλλαγές Ρωσίας – Κίνας θα φτάσουν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια το 2015. 

«Είναι προφανές ότι τον επόμενο χρόνο θα πιάσουμε τα 100 δισ. δολάρια που έχουμε συμφωνήσει με τον φίλο μας, τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πούτιν στη διάρκεια συνάντησής του με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κεκιάνγκ.  
 
Παρά την παγκόσμια οικονομική ύφεση, ο κύκλος ........εργασιών των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Ρωσίας και Κίνας το προηγούμενο έτος αυξήθηκε κατά 1,6% και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 παρουσίασε άνοδο της τάξης του 4,5%, πρόσθεσε ο Πούτιν και υπογράμμισε ότι οι κοινές προσπάθειες των δύο χωρών επέτρεψαν και στις δυο πλευρές να σημειώσουν πρόοδο.  
 
Οι κινεζικές επενδύσεις στη ρωσική οικονομία αυξήθηκαν κατά 15% το 2013, ανέφερε ο Ρώσος ηγέτης και πρόσθεσε ότι η Κίνα ήταν μια από τις κορυφαίες χώρες στον όγκο των επενδύσεων. Ο Πούτιν είπε ότι έμαθε για την επιτυχή έκβαση των συνομιλιών μεταξύ του Ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ και του Κινέζου ομολόγου του. Συνολικά έχουν υπογραφεί 38 συμφωνίες.
 
«Δεν είναι τόσο ο αριθμός που έχει σημασία, όσο η προώθηση της συνεργασίας των δύο χωρών»τόνισε ο Πούτιν, αναφερόμενος στη συνεργασία που αναπτύσσεται σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της ενέργειας.  
 
Στο μεταξύ, σε σημερινές δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Χονγκ Λέι ανέφερε ότι η συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας δεν στρέφεται εναντίον καμιάς τρίτης χώρας και συμβάλλει στην ενίσχυση της σταθερότητας διεθνώς.
 
«Η ρωσο-κινεζική συνεργασία είναι αμοιβαία επωφελής. Βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και δεν στρέφεται εναντίον τρίτων χωρών» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Χονγκ, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού στη Μόσχα, και πρόσθεσε ότι (η συνεργασία) «βοηθά στην προώθηση της σταθερότητας στον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου