Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΦΘΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Μείον 6,16% - Τα πειρατικά funds του Χρηματιστηρίου "μύρισαν" εκλογές και ξεπουλάνε...

Kατάρρευση του χρηματιστηρίου κατά 6,16% με τον Γενικό Δείκτη να έχει χάσει από το ξεκίνημα κιόλας το «ψυχολογικό» και τεχνικό επίπεδο των 1.000 μονάδων, καθώς τα πειρατικά funds ή αλλιώς vulture funds που έπαιξαν στην ελληνική χρηματαγορά "μύρισαν" εκλογές και αποσύρονται ώστε να μπορέσουν να έρθουν μετεκλογικά και να αγοράσουν φθηνότερα.
Στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά επί του πρακτέου δεν υπάρχουν επενδυτές. 
Τα σοβαρά funds τα λεγόμενα pension funds απαγορεύεται εκ του καταστατικού τους να επενδύσουν στην Ελλάδα και ο λόγος είναι ότι η χώρα είναι "μαυρισμένη" καθότι είναι χρεοκοπημένη.
Δεν υπάρχουν ούτε Έλληνες επενδυτές και φυσικά ο ελληνικός λαός δεν έχει χρήματα για να παίζει στο Χρηματιστήριο. 
Ο λόγος που η πτώση του είναι σημαντική είναι γιατί τα πειρατικά funds - που απλώς ήρθαν στην χώρα για να αρπάξουν, να φάνε και....
... να φύγουν- αποτελούν "ανιχνευτές" για τις εκλογές που έρχονται.
Η πολιτική αβεβαιότητα στο εσωτερικό της χώρας, εν όψει μάλιστα και της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα 6,5% στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, έκαναν τους "πειρατές" του χρήματος να καταλάβουν ότι έιναι ώρα να τα μαζεύουν και να επίστρέψουν όταν όλα θα έχουν τελειώσει.
Αποφεύγουν το πολιτικό ρίσκο και βγαίνουν από την αγορά με την σκέψη ότι, αν μείνουν εντός, τότε θα καταγράψουν μεγαλύτερες απώλειες στα μέσα Νοεμβρίου όταν κλείνουν οι περισσότεροι τα βιβλία. Από την άλλη πλευρά στα παράγωγα συνεχίζεται το ίδιο με πώληση μετοχών και αγορά συμβολαίων.
Την ίδια ώρα στο “κόκκινο” βρίσκονται όλες οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς ο δείκτης ZEW για το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία που απογοήτευσε επενδυτές και αναλυτές, υποχωρώντας σε χαμηλό δύο ετών και ενισχύοντας τους φόβους για την πορεία ανάπτυξης της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης. Εμείς είμαστε οι μόνοι που είχαμε προειδοποιήσει για το επερχόμενο γερμανικό "χάλι". Το κακό είναι ότι είμαστε μαζί τους δεμένοι "ως το θάνατο".
Παράλληλα, στο υψηλότερο επίπεδο 7 μηνών ενισχύεται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου. Κι εδώ η αιτία ορίζεται,από την προσπάθεια των αγορών να τρομάξουν το εκλογικό σώμα ως προς το τι θα γίνει αν έρθει στην εξουσία κάποιος πολιτικός φορέας που δεν θα ακολουθεί τις εντολές των τοκογλύφων
Πρακτικά δεν έχει καμμια σημασία, καθότι η χώρα έτσι και αλλιώς δεν θα μπορούσε να δανειστεί. Οποιοσδήποτε δανεισμός θα αποτελούσε νέο βάρο για τους Έλληνες πολίτες. Ότι και να λέμε η λυ΄ση για τη χώρα έιναι μονο μια. Διαγραφή χρέους, ακριβώς όπως την κέρδισε τρεις φορές στην ιστορία της η Γερμανία και φέσωσε όλον τον πλανήτη, και τολμά να μας διαβάλλει παντού. 
Αυτό ζητάμε και εμείς, την μεταχείριση που είχαν αυτοί. Άλλωστε εμείς δεν αιματοκυλίσαμε την Ευρώπη δύο φορές όπως έκαναν οι απόγονοι των Ούνων, και δεν χρωστάμε πολεμικές αποζημιώσεις πουθενά, τουναντίον μας χρωστάνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου