Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Λέει τεμπέληδες το 70% των Δ.Υ. ο εκπρόσωπος των κλεφτών....

Ως «βάρκα με κουπιά που έμπαζε νερά» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης την ελληνική οικονομία, μιλώντας την Πέμπτη σε εκδήλωση του Harvard Business School of Greece, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι τώρα η κυβέρνηση θα τη μεταμορφώσει σε ταχύπλοο!

«Η ελληνική οικονομία ήταν μια βάρκα με κουπιά που έμπαζε νερά. Με τις προσπάθειες των τελευταίων δύο ετών γλιτώσαμε τον πνιγμό, την επισκευάζουμε και θα την ....
....κάνουμε ταχύπλοο. Η κυβέρνηση δουλεύει σκληρά για την ανόρθωση της οικονομίας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Μάλιστα, ο κ. Χαρδούβελης έδωσε έμφαση στην ανάγκη μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης και δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «τεμπέληδες» το 70% των δημοσίων υπαλλήλων και να τονίσει ότι μόλις το 30% εργάζεται σκληρά και αμείβεται δυστυχώς το ίδιο με εκείνους που δεν κάνουν τη δουλειά τους.

Εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του ότι η οικονομία σταθεροποιείται, παρά το γεγονός ότι οι πολίτες συνεχίζουν να παραπονιούνται.

«Η οικονομία σταθεροποιείται. Οι άνθρωποι βέβαια συνεχίζουν να παραπονιούνται, όχι για το τώρα, αλλά για το παρελθόν, γιατί παρά τη σταθεροποίηση της οικονομίας, δεν έχουν χρήματα, δεν έχουν τα εισοδήματα που είχαν και γιατί τα παιδιά τους δεν μπορούν να βρουν δουλειά. 


Στην Ελλάδα, πάντα μπλοκάραμε τις επενδύσεις και τον ανταγωνισμό. Μαρκάραμε τη θέση μας και δεν θέλαμε, να μας κουνήσει κανένας από αυτήν. Τώρα όμως, έρχονται πράγματι τεράστιες επενδύσεις, όχι μόνο στον τουρισμό, αλλά και σε άλλους τομείς. Και οι τράπεζες πέρασαν τα stress tests, που ήταν και ο μεγάλος μας φόβος. 

Υπάρχει πια αισιοδοξία για το μέλλον, ότι και οι επενδύσεις θα σημειώσουν αύξηση και το εμπόριο θα αναπτυχθεί. Χρειαζόμαστε τις τράπεζες, χρειαζόμαστε τα χρήματα, χρειαζόμαστε όμως και το πνεύμα, αλλά και την οικονομική σταθερότητα», είπε ο κ. Χαρδούβελης.

Όσον αφορά στις επενδύσεις, τόνισε ότι παραμέναν για χρόνια στο συρτάρι και τώρα αρχίζουν να έρχονται και πάλι και υπογράμμισε ότι:

«Η κυβέρνηση θέλει και πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμα, κακή λέξη για τους Έλληνες, αλλά απαραίτητο για να μην πνιγούμε και να καταφέρουμε να κολυμπήσουμε. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις οριζόντιες μεταρρυθμίσεις γι' αυτόν τον σκοπό, ανεξάρτητα από το εάν είναι εδώ η Τρόικα ή όχι».

Αναφερόμενος στη φορολογία, σχολίασε πως η κυβέρνηση γνωρίζει ότι οι πολίτες υπερφορολογούνται λόγω της κρίσης και διαβεβαίωσε πως εργάζεται εντατικά για τον εξορθολογισμό και για ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς, το οποίο θα προσελκύσει και επενδύσεις.

Τέλος, υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το 2015 και θα ανοίξει την πόρτα εξόδου από το Μνημόνιο.

«Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το 2015 για να καλύψει τις ανάγκες της και θα βγει από το πρόγραμμα στήριξης. Θα συνεχίσουμε με το δικό μας πρόγραμμα, που θα γίνει δικό μας, μόλις δουν οι Έλληνες ότι έχουμε ανάπτυξη, μόλις τα παιδιά τους βρουν δουλειές. 


Είμαι αισιόδοξος, ότι θα τα καταφέρουμε. Το να κάνουμε το παλιό καράβι ταχύπλοο, δεν μπορεί να γίνει, με το να κοιμόμαστε στο τιμόνι», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου