Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Μαύρη τρύπα λόγω ΕΝΦΙΑ.

«Πονοκέφαλος» στο Μαξίμου από την «μαύρη τρύπα» στα έσοδα λόγω ΕΝΦΙΑΑλαλούμ επικρατεί αναφορικά με τα προυπολογισμένα έσοδα και συγκεκριμένα με αυτά που προκύπτουν απο τον ΕΝΦΙΑ καθώς χιλιάδες είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτου που έχουν προβεί σε τροποποιήσεις του Ε9 μειώνοντας ουσιαστικά την ακίνητη περιουσία τους. 
Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ όμως έχουν εκδοθεί βάσει της αρχικής δήλωσης του Ε9 με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια νέα «μαύρη τρύπα» στα έσοδα. Ως γνωστόν οι φορολογούμενοι μπορούν να συνεχίσουν τις διορθώσεις ως τις 19 Δεκεμβρίου χωρίς την επιβολή προστίμων.
Όπως είναι προφανές…
…σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με τη Τρόικα καθώς τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης παραμένουν πολλά με βασικότερο το δημοσιονομικό κενό που προκύπτει.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου μισό εκ. φορολογούμενοι δήλωσαν εκ των υστέρων μικρότερη περιουσία από όση εμφανιζόταν στο Ε9 πριν εκδοθούν τα εκκαθαριστικά πληρωμής του φόρου. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αποφυγή της φορολόγησης πχ σε αγροτεμάχια που τα προηγούμενα έτη δεν φορολογούνταν αλλά από φέτος υπόκεινται σε φορολόγηση. Υπο αυτό το πλαίσιο η Τρόικα είχε ενστάσεις για την επιτυχία και την απόδοση του ΕΝΦΙΑ αναφορικά με τα έσοδα.
Το μπρα ντε φερ μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών συνεχίζεται με αβέβαιο αποτέλεσμα την ώρα που ο χρόνος τελειώνει…
Τα πρώτα σημάδια δείχνουν πως η κυβέρνηση δεν αντέχει τις πιέσεις και κάνει πίσω σε διάφορα ζητήματα όπως σε συντάξεις, ΕΚΑΣ και αύξηση ορίων ηλικίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου