Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Στο χορό της κινδυνολογίας που σέρνει η κυβέρνηση εν” όψει εκλογών μπήκαν και οι τράπεζες.

trapezes_ellada
Στο «χορό» την κινδυνολογίας που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση εν” όψει της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και των …
εκλογών που θα ακολουθήσουν, όπως φαίνεται μπήκαν και οι τράπεζες που μιλούν για ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου μέχρι το Μάρτιο και προτρέπουν τους πολίτες να σηκώσουν χρήματα.
Πληροφορίες θέλουν να έχει πραγματοποιηθεί η .....
....πρώτη σύσκεψη των τραπεζιτών για την προετοιμασία της ενόψει καθυστέρησης της προγραμματισμένης συμφωνίας με την τρόικα.
Oι εκδόσεις εντόκων, αν έχουμε μια επιβράδυνση των διαπραγματεύσεων που δείχνει πιαθανή φαίνεται να είναι το πρώτο βήμα. Τα ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου επαρκούν σύμφωνα με εκτιμήσεις και πληροφορίες μέχρι τον Μάρτιο. 
Ομως τα βλέμματα στρέφονται στην ερχόμενη Δευτέρα κατά την οποία θα διεξαχθεί και η τρίτη ψηφοφορία με αποτέλεσμα να αποκρυσταλλωθεί το αποτέλεσμα της προεδρικής εκλογής και να δρομολογηθεί κατά το πιθανότερο σενάριο η πορεία για εθνικές εκλογές.
Εχει λοιπόν σημασία ποιά θα είναι η πρώτη αντίδραση αγορών και καταθετών απέναντι στην οριστικοποίηση των εξελίξεων. Προς το παρόν οι μετακινήσεις κεφαλαίων καταγράφονται ως λελογισμένες,»βρισκόμαστε όμως σε πρώιμη φάση» όπως ανέφερε κορυφαίο στέλεχος της αγοράς. 
Ηδη ο Αθ.Βαμβακίδης επικεφαλής στο FX για την Bofa υπογράμμισε ότι το κλειδί για το ομαλό πέρασμα στην επόμενη φάση είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας με την τρόικα,που προς το παρόν δείχνει να ξεμακραίνει.
Η ρευστότητα των τραπεζών έχει ήδη σημειώσει την πρώτη οριακή μείωση, όμως η επιβάρυνση με εκδόσεις εντόκων θα απορροφήσει 3-4 δισ. πρόσθετα όπως έχει τονίσει ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης, ενώ κάποιοι άλλοι σπέυδουν να πούν πώς τα διεθνή κεφάλαια τηρούν στάση αναμονής για να προσμετρήσουν τις πολιτικές εξελίξεις,ενώ υπάρχουν και μεγάλοι επενδυτές που θέλουν να πουλήσουν ελληνικούς τίτλους αλλά περιμένουν όμως καλύτερες αποτιμήσεις.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου