Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

“ΜΥΡΙΖΕΙ” ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤ ΈΝΤΟΛΗΝ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ “ΒΑRBARO’S” ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ .

Το πιο βρώμικο σενάριο το είχαμε εξηγήσει πάλι πριν από μερικές μέρες. 

Η μειοδοτική κυβέρνηση των Αθηνών που ουδόλως ενδιαφέρεται εαν χαθούν ανθρώπινες ζωές στο Αιγαίο μας, σε διατεταγμένη υπηρεσία και αφού εξήντλησε όλα τα πιθανά σενάρια για ανάδειξη προέδρου-μαριονέττας, έχει καταδυθεί στα πιο σκοτεινά και αντεθνικά σχέδια σε συνεργασία με τον ύπουλο γερμανικό ξένο παράγοντα ωμής επέμβασης στα εσωτερικά της χώρας.

Ποιος εγγυάται ότι τόσο αδίστακτοι και αρριβίστες, φοβισμένοι και δειλοί δεν θα επιχειρούσαν να μας εμπλέξουν σε μια εθνική συμφορά χειρότερη ......

.....της νύχτας των Ιμίων ώστε επικαλούμενοι ‘σοβαρό εθνικό θέμα’ να συσπειρώσουν όλους τους δεξιούς βουλευτές για να έρθουν οι ψήφοι ‘μονοκούκι’; Και μετά θα μπορούσαν να βγουν κι από πάνω σε όποιον ηρνείτο την ψήφο του κατηγορώντας τον ως ‘προδότη’. 

Οι προδότες τους προδότες. Τους θεωρείτε μη ικανούς για μια ανάλογη σκηνοθεσία; Όχι. Αυτοί οι πολιτικοί κόπροι, είναι ικανοί για όλα χωρίς να υπολογίσουν αίμα, θυσίες και ανθρώπινες ζωές.

Το συγκεκριμένο σενάριο καλλιεργείται επιμόνως τις τελευταίες μέρες με τα σύννεφα να μαζεύονται πάνω από τον καθαρό ουρανό στο Καστελόριζο. Εκεί όπου άλλος προδότης πριν από 5 χρόνια, ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, έγειρε την ταφόπλακα στα κεφάλια των Ελλήνων.

Τι συμβαίνει στο Καστελόριζο

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν στρατιωτικά site από πηγές του Πενταγώνου, πηγών των Ενόπλων Δυνάμεων αλλα και πηγών από τουρκικά ΜΜΕ, η Άγκυρα για να διατηρήσει «καυτή» την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και γενικά την περιοχή μεταξύ της δυνητικής ΑΟΖ της Ελλάδας και αυτής της Κύπρου θα στείλουν το «Barbaros» στο Καστελόριζο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί κάποια NAVTEX που να επιβεβαιώνει την πληροφορία αυτή, αλλά η Τουρκία δεδομένου ότι έχει ενεργή τη NAVTEX για έρευνες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου εντός της Κυπριακής ΑΟΖ μπορεί να το πράξει αμέσως μετά, εντος Ιανουαρίου. Πολύ πιθανόν όμως και μέχρι τη Δευτέρα.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν μία κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, με σκληρές αερομαχίες που διεξάγονται όταν τα ελληνικά μαχητικά σπεύδουν να αναχαιτίσουν τα τουρκικά και εκτιμήσεις από το ΓΕΕΘΑ αναφέρουν πώς δεν είναι καθόλου απίθανο η Άγκυρα να στείλει και το «Barbaros» στο Καστελόριζο για να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. 


Εδώ και ημέρες έχει εκφραστεί προβληματισμός από το ΓΕΕΘΑ για την τουρκική συμπεριφορά η οποία εντείνεται τόσο από τις κινήσεις σε πολιτικό επίπεδο (η πρόκληση Νταβούτογλου από τον Έβρο) όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο (παραβιάσεις, εμπλοκές κ.α.) με τους Τούρκους να δεσμεύουν ακόμη και στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου περιοχή μεταξύ της Ρόδου και του Καστελόριζου για διεξαγωγή ανθυποβρυχιακής άσκησης.

Η παρουσία τουρκικών υποβρυχίων στο νοτιοανατολικά Αιγαίο το τελευταίο διάστημα είναι έντονη και μάλιστα στις περιοχές των Ιμίων και του Καστελόριζου. Εν’ όψει μάλιστα της θλιβερής επετείου των Ιμίων και της κινητικότητας των Τούρκων στο Αιγαίο το ελληνικό Πεντάγωνο φαίνεται να λαμβάνει επιπλέον μέτρα, αφού δεν αποκλείεται να στηθεί ακόμη και «θερμό επεισόδιο».

Το γεγονός ότι ο αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού Μπουλέντ Μποστάνογλου πρόσφατα επιβιβάστηκε σε φρεγάτα και εν συνεχεία προσνηώθηκε με ελικόπτερο στο «Barbaros» προβληματίζει ακόμη περισσότερο την ελληνική πλευρά.

Όσο λοιπόν και αν ο τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Εργκιούν Ολγκούν δηλώνει πώς το «Barbaros» αποχωρεί στις 30 Δεκεμβρίου, καλώντας ταυτόχρονα την ελληνοκυπριακή πλευρά να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών χωρίς προϋποθέσεις, κάθε άλλο παρά καθησυχασμό προκαλεί σε Κύπρο και Ελλάδα.

Φαίνεται πώς η Τουρκία επιχειρεί να εκβιάσει και να νομιμοποιήσει την εισβολή στην Κυπριακή ΑΟΖ για τη συνδιαχείριση των υδρογονανθράκων. Σε αυτό φαίνεται πώς έχει βάλει το χέρι της και η ελληνική κυβέρνηση που με πρόσχημα την αποκλιμάκωση της κρίσης επιτρέπει στην Άγκυρα να αποθρασύνεται.

ΦΡΕΓΑΤΑ ΝΑΥΑΡΙΝΟ

Αιφνιδιαστικά, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Δένδιας επισκέπτεται σήμερα το απόγευμα τη φρεγάτα «Ναβαρίνο» η οποία βρίσκεται εν πλω στο Αιγαίο. Ο κ. Δένδιας θα παραμείνει στη φρεγάτα το βράδυ προκειμένου να έχει ολοκληρωμένη εικόνα για τις επιχειρησιακές δραστηριότητες του Στόλου.

Τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης συνοδεύουν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λίτσας ΠΝ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου