Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Το Μαξίμου εκβιάζει κυβερνητικούς και ανεξάρτητους βουλευτές. Αν ψηφισετε Πρόεδρο, ψηφίστε προϋπολογισμο και νέα μέτρα!

Αν θέλετε να παραμείνετε βουλευτές ώς το 2016, υπάρχει συνυπευθυνότητα όχι μόνο στο θέμα του ΠτΔ αλλά και στην υιοθέτηση των νέων μέτρων, ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε η κυβέρνηση στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό………Όπως αναφέρει το capital.gr, στελέχη της -κυρίως από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ- προβάλλουν το ερώτημα τι θα γίνει στην περίπτωση που ενώ θα έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας… δεν περάσουν από τη Βουλή τα μέτρα που θα συμφωνηθούν με την τρόικα και θα συνοδεύονται από την (δύσκολη, πολιτικά και επικοινωνιακά) παράταση του προγράμματος.


Για τον λόγο αυτό, αρχίζουν να προβάλλουν από τώρα την θέση της “συνυπευθυνότητας” όσων βουλευτών, πέραν των κυβερνητικών από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν επιθυμούν πτώση της κυβέρνησης, πρόωρες εκλογές και “περιπέτειες”.
Καλούν δηλαδή τους ανεξάρτητους βουλευτές που είτε υπέγραψαν (σ.σ. οκτώ εξ΄αυτών) το κείμενο για “εθνική συνεννόηση” είτε κινούνται σ΄αυτή τη λογική, να ψηφίσουν, κατ΄αρχήν, τον Προϋπολογισμό και να σκεφτούν να πράξουν το ίδιο όταν έλθει η ώρα των μέτρων.
Υπάρχουν επίσης αρκετές ενδείξεις για επίσπευση της Προεδρικής εκλογής, στα μέσα Ιανουαρίου αντί Φεβρουαρίου, ώστε να αφαιρεθεί το “αγκάθι” της πολιτικής αβεβαιότητας που προκαλεί την “αδιάλλακτη” στάση των δανειστών.
Πηγές του Μαξίμου λένε ότι “η αντίστροφη μέτρηση για τους ‘180’ έχει αρχίσει” και διαβεβαιώνουν ότι “βρισκόμαστε μία ανάσα από την εξασφάλιση της Προεδρικής πλειοψηφίας”.
Το συγκεκριμένο θέμα αναμένεται να κυριαρχήσει και στο τελευταίο διήμερο συζήτησης στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό, η ψηφοφορία για τον οποίο θα γίνει αύριο τα μεσάνυχτα. Το Σάββατο, εν μέσω των κρίσιμων γεγονότων στην Αθήνα, στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής θα κυριαρχεί η πολιτική αντιπαράθεση της συγκυβέρνησης με την αντιπολίτευση.
«Αυτήν τη στιγμή η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δε συναινεί με την πολιτική της λιτότητας που εδώ και τέσσερα χρόνια έχει καταστρέψει τη χώρα. 
Το πιθανότερο είναι να αποτύχει η εκλογή Προέδρου και να οδηγηθούμε σε εθνικές εκλογές» τόνισε ο A. Τσίπρας από το Βελιγράδι. 
Εκτίμησε δε ότι «οι εκλογές αυτές θα οδηγήσουν σε μία ανατροπή στην Ευρώπη δίνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ την απόλυτη πλειοψηφία στην επόμενη βουλή». 
«Αυτό θα είναι μια μεγάλη, σημαντική εξέλιξη θα είναι ένας σεισμός που θα ταράξει όλη την Ευρώπη και θα δημιουργήσει ανάλογη δυναμική και στις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού νότου» επισήμανε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Είμαι βέβαιος ότι αυτό τον σεισμό θα τον αισθανθείτε και εδώ στο Βελιγράδι». 
Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καθοριστικής σημασίας για την πολιτική της Ευρώπης και καθοριστικής σημασίας για την ενταξιακή πορεία της Σερβίας και των δυτικών Βαλκανίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου