Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Ας γίνουμε έστω και τώρα απρόβλεπτοι!

Μην τους φοβάσαι, στο φόβο σου ποντάρουν… (Γιάννης Ρίτσος)

Της Μαρίνας Σολδάτου

Μόνο τυχαία δεν είναι η αντοχή του ελληνικού στοιχείου δια μέσου των αιώνων. 


Η δίψα για επιβίωση μας έφτασε στο σήμερα. 

Οι πρόγονοί μας έδειξαν αξιοθαύμαστες αντοχές, αντιστεκόμενοι σθεναρά σε κατακτητικούς πολέμους κι έγιναν παράδειγμα πατριωτισμού σε όλο τον κόσμο.

Παρ’ όλα αυτά από το τέλος της τουρκοκρατίας (της εθνικής κληρονομιάς τεσσάρων αιώνων από τους Τούρκους σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της συγκυβέρνησης Ε.Βενιζέλου σε Τουρκάλα δημοσιογράφο ) είχαν μπει οι βάσεις για το καλούπωμα της χώρας. 


Η οικονομία της ανύπαρκτη, άρα....
..... και η πορεία της προδιαγεγραμμένη και ελεγχόμενη από τις ξένες δυνάμεις. Μια χώρα δηλαδή τυπικά ελεύθερη, ουσιαστικά όμως πλήρως εξαρτημένη. 

Το χειρότερο, με πολιτικούς άνδρες που εφαρμόζουν τα κελεύσματα των ξένων, χωρίς να έχουν καμμιά διάθεση ηρωισμού, που υιοθετούν το δυτικό τρόπο ζωής μαϊμουδίζοντας, που γίνονται μεθοδικοί καριερίστες, κοινωνικά ευέλικτοι, που κυνηγούν την προβολή, που παρουσιάζουν εσκεμμένα διγλωσσία στις δηλώσεις τους, που διαθέτουν διορατικότητα, ώστε να μυρίζονται το νικητή και να προσκολλώνται επάνω του και που εξ αιτίας τους η έννοια πολιτικός άλλαξε και σημαίνει: αυτός που ενώ ψηφίζεται από τον ελληνικό λαό , υπεραμείνεται των ξένων συμφερόντων. 

Εκείνο που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την τύχη ενός λαού, είναι η αμνησία ως απόρροια του φόβου. Δικαίως ανησυχούμε για το αύριο, αισθανόμαστε την ανασφάλεια να μας απειλεί και φοβόμαστε τα χειρότερα. Τα γνωρίζουν αυτά οι παγκόσμιοι κεφαλαιοκράτες, λάτρεις του δόγματος του σοκ. Εκεί ποντάρουν και υφαίνουν τον ιστό τους με συνεργούς τους Ευρωτραπεζίτες.

Ο καθόλου τυχαίος υπερδανεισμός στην περίπτωση της Ελλάδος ήταν το εισιτήριο που τους εξασφάλισε την είσοδο στη χώρα και οι απάτριδες πολιτικοί ήταν αυτοί που τους υποδέχτηκαν στην πύλη παραδίδοντάς τους τα κλειδιά.

Πραγματικά κρίμα για τον ευλογημένο τούτο τόπο! Θα μπορούσαμε, να είχαμε εκμεταλευτεί τη γεωγραφική και γεωφυσική μας θέση, την τεράστια πολιτιστική προσφορά μας στην ανθρωπότητα, που σε συνδυασμό με ευφυείς πολιτικές κινήσεις τιμίων Ελλήνων ηγετών, εκλεγμένων από ευφυείς ψηφοφόρους, θα είμαστε το λιγότερο μια υπολογίσιμη και αξιόπιστη ευρωπαϊκή χώρα.

Ας γίνουμε έστω και τώρα απρόβλεπτοι! 


Ας φερθούμε ευφυώς στέλνοντας στο διάολο όλους τους υποτακτικούς των διεθνών τοκογλύφων, γιατί χωρίς αυτούς τους λαδιάρηδες σύγχρονους Εφιάλτες παιχνίδι δε στήνεται και ας αντλήσουμε δύναμη από το φως! 

Από το άπλετο ελληνικό φως, που κάποια στιγμή πού θα πάει, θα κάνει το θαύμα του και θα τους τυφλώσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου