Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ....ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ....ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Πρώτη νίκη των δικαστών για τα αναδρομικά τουςΗ πρώτη διαταγή πληρωμής σε βάρος του Δημοσίου, που αφορά στα αναδρομικά των δικαστικών λειτουργών εκδόθηκε την Τετάρτη από το Ειρηνοδικείο Αθηνών.
Η δικαστική απόφαση έρχεται μετά την προσφυγή που κατέθεσε ο Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών και Μέλος του Δ.Σ. της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στηριζόμενος στην πάγια νομολογία του Αρείου Πάγου και του Μισθοδικείου.
Με βάση τη διαταγή πληρωμής του, επιδικάζεται το…
…..50% των οφειλόμενων αναδρομικών, οι  οποίες  «κουρεύτηκαν» με  το Ν. 4307/2014.
Το υπουργείο Οικονομικών μετά την απόφαση του Μισθοδικείου επανέφερε τους μισθούς των δικαστών στα επίπεδα του 2012 ενώ όσον αφορά στα αναδρομικά αφενός μείωσε στο 50% τις συνολικές απαιτήσεις των δικαστών που αγγίζουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ και  αφετέρου δίνει τα υπόλοιπα με  δόσεις σε βάθος τριετίας.
Μετά την απόφαση του Ειρηνοδικείου,  τις επόμενες μέρες θα  ακολουθήσει η επίδοση της διαταγής πληρωμής και η επίσπευση αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Παράλληλα  αναμένεται  τα αιτήματα για έκδοση διαταγών πληρωμής από δικαστές να είναι χιλιάδες με το δημόσιο να υποβάλλει ανακοπές για να μπλοκάρει τη διαδικασία.
Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως οι δικαστές μπαίνουν δυνατά στη μάχη της διεκδίκησης και του δεύτερου σκέλους της  απόφασης του Μισθοδικείου, που αφορά στη φορολογική εξομοίωσή τους με τους βουλευτές, δηλαδή την καθιέρωση και για τους ίδιους του αφορολόγητου του 25% στις αποδοχές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου