Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Επενδυτικοί οίκοι αγοράζουν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου μόλις το 11% της αρχικής τους αξίας. Γιατί όχι και εμείς η το κράτος;;; Aπό την άλλη ο εθνοκτόνος ΓΑΠ...κυκλοφορεί ελεύθερα ΑΚΟΜΗ...

Του Σπύρου Μαρίνη

Σήμερα, μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι αγοράζουν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου καταβάλλοντας μόλις το 11% της αρχικής τους αξίας. 


Γιατί λοιπόν να μην μπορεί ένα ολόκληρο κράτος να αγοράσει τα χρέη του υποτιμημένα ανάλογα; 


Αν και αυτό απαγορεύεται από τους ευρω-δανειστές μας, είναι μαχητό και δυνατό να γίνει άμεσα ή έμμεσα.

Οι ρήτρες δανεισμού που έχουμε υπογράψει σε Αγγλικό δίκαιο
, υπόκεινται σε πολιτικού τύπου διαπραγμάτευση, όπως έχει γίνει σε πολλές άλλες περιπτώσεις, με πιο χαρακτηριστική αυτή της....
... Γερμανίας, στην οποία χαρίστηκαν τα τεράστια χρέη το 1953. 

Από το 1824 έως το 2009 σημειώθηκαν τουλάχιστον 286 επίσημες χρεοκοπίες από 110 κράτη. Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει επισήμως τα έτη 1827, 1834, 1893, 1932 και με ιδιόμορφο τρόπο το 2010 και 2012.

Η χρεοκοπία, η στάση πληρωμών δεν μπορεί να δαιμονοποιείται αφού αποτελεί συνηθισμένη διεθνή πρακτική για κράτη και ιδιωτικές επιχειρήσεις. 


Οι δανειστές μας θα εισπράξουν μέρος των δανείων τους, μόνο αν δώσουν την δυνατότητα στην ελληνική οικονομία να συνέλθει από το κώμα της ύφεσης στο οποίο βρίσκεται σήμερα. 

Σήμερα είμαστε αποκομμένοι από τις αγορές και έχουμε πτωχεύσει δύο φορές. 

Με την έλευση της κρίσης στις 23 Απριλίου του 2010 με την είσοδο στο ΔΝΤ και στις 21 Ιουλίου 2012 με το κούρεμα του PSI, με απομείωση κυρίως ελληνικών ομολόγων.

Αυτό είχε ως συνέπεια να ενεργοποιηθούν τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS), από τα οποία εισέπραξαν τεράστια ποσά οι διεθνείς κερδοσκόποι. 


Στην πραγματικότητα, βρισκόμαστε σε κατάσταση μόνιμης πτώχευσης. 

Οι αγορές, μας έχουν από καιρό εγκαταλείψει και ουδείς μας δανείζει ενώ οι ιδιώτες εισαγωγείς υποχρεώνονται να πληρώνουν με μετρητά. Με τις επαίσχυντες ρυθμίσεις του Μνημονίου, δεν επιτρέπεται στο ελληνικό κράτος να αναζητήσει δημόσιο δανεισμό από αλλού. 

Έπονται χειρότερες μέρες αν συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου