Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ KATI ;;;;; Ο Εισαγγελέας Διαφθοράς καταγγέλλει Στουρνάρα και Αθανασίου – Αφορμή η κατάργηση της Οικονομικής Επιθεώρησης του Δημοσίου...

"Οι σχεδιαστές της κατάργησης της Οικονομικής Επιθεώρησης εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα"
Τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, καταγγέλλει ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργ. Δημόπουλος καθώς με τις πράξεις ή τις ενέργειες που κάποιοι σύμβουλοί τους σχεδιάζουν, η εκτεταμένη και ανέλεγκτη ήδη διαφθορά στο δημόσιο τομέα θα αποθρασυνθεί ακόμη περισσότερο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, αφορμή για την επιστολή στους δύο κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης είναι η προωθούμενη κατάργηση της Οικονομικής Επιθεώρησης του Δημοσίου και η αντικατάσταση της μοναδικής υπηρεσίας ελέγχου των φαινομένων κακοδιαχείρισης και διασπάθισης .......δημοσίου χρήματος από δύο άλλες υπηρεσιακές διευθύνσεις, την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου. 

Στην επιστολή του ο εισαγγελέας, όπως αναφέρει η εφημερίδα, μιλά για επιδείνωση της διαφθοράς και απέδωσε στους σχεδιαστές της κατάργησης της Οικονομικής Επιθεώρησης ότι εξυπηρετούν αλλότρια προς το Δημόσιο συμφέροντα! 

Να σημειωθεί ότι  συγκεκριμένη Επιθεώρηση έχει συμβάλει στο παρελθόν στη διαλεύκανση πολύ σοβαρών υποθέσεων σκανδάλων, όπως το Βατοπέδι, η υπόθεση της διασπάθισης χρημάτων από το Δήμο Θεσσαλονίκης (με κατηγορούμενο τον πρώην δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο), το σκάνδαλο του Παντείου Πανεπιστημίου.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου