Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Το «μυστικό» όπλο της χρεωκοπίας κράτους και πολιτών για να δημευθεί ο πλούτος τους, ήταν και είναι η εσωτερική υποτίμηση με μείωση μισθών και συντάξεων αλλά όχι υποχρεώσεων για όσους εργάζονται.

Τα κατωτέρω που αναφέρονται  δεν σημαίνουν  κατ ουδένα λόγο ότι άμεση προτεραιότητα δεν πρέπει να είναι να φύγει ο Σαμαράς και οι συν αυτώ που κατέστρεψαν την Ελλάδα.

Δεν πρέπει όμως να τρέφουμε αυταπάτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως έγραψα είναι το αναγκαίο κακό για να φύγουν οι εφιάλτες.  Άλλο όμως τι χρειάζεται για να γίνει καλό. 

Το να λέει πχ ότι θα «διαπραγματευθεί» τη  διαγραφή χρέους δεν σημαίνει μόνο του τίποτε. Διαγραφή......
..... έκανε και ο Παπαδήμιος και διέλυσε τη χώρα.

Δεν είναι σαφής ο ΣΥΡΙΖΑ για το  τι θα επιδιώξει με τη διαπραγμάτευση για διαγραφή του χρέους. 

Το ωραίο είναι ότι ήδη διαγραφή προτείνει και ο Σόιμπλε (Βερολίνο και ΕΕ προετοιμάζονται για διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους!).

Δεν λέω ότι  είναι ..
...συντονισμένοι. 

Δεν ξέρω όμως κρίνοντας την ιστορία των νεοταξικών Σταθάκη,  Μηλιού και πάρα πολλών άλλων (τους έχω όλους στο αρχείο μου) του ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε όμως πχ πώς περιγράφουν στο πρόγραμμα τους  οι ΑΝΕΛ τη διαγραφή του χρέους για να αντιληφθείτε διαφορά. ...

 Το «μυστικό» όπλο της χρεωκοπίας κράτους και πολιτών για να δημευθεί ο πλούτος τους,ήταν και είναι η εσωτερική υποτίμηση με μείωση μισθών και συντάξεων αλλά όχι υποχρεώσεων για όσους εργάζονται.  
Φανταστείτε αυτούς που οδηγήθηκαν εγκληματικάστην ανεργία και δεν εργάζονται.
Ακούσατε να λέει ο κ. Τσίπρας για βαθμιαία επαναφορά μισθών και συντάξεων , δηλαδή για το αντίθετο αυτού που δολοφόνησε και δολοφονεί τον Ελληνισμό και του δημεύει τα πάντα;; Ή για σεισάχθεια;;

Όχι βέβαια.  

Αν και αποδεικνύεται ότι ό,τι και δώσει το κράτος για αύξηση της ρευστότητας προκαλεί  αύξηση της απασχόλησης, άνοιγμα των μικρομεσαίων κτλ, και στο τέλος ότι ξόδεψε το κράτοςτου επιστρέφεται.  Αυτό όμως είναι που δεν επιθυμεί η Νέα Τάξη γιατί τότε δεν θα μπορέσει να δημεύσει τον πλούτο των Ελλήνων.

Μόνον οι ΑΝΕΛ, ομιλούντες αντικειμενικά, μίλησαν για την σίγουρα απαιτούμενη επαναφοράΜΙΣΘΏΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Και για σεισάχθεια.
Όλα τα άλλα που λέγονται αποτελούν νεοταξικά κόλπα.

Είπε πχ ο κ. Τσίπρας το κατ εμέ το λαϊκίστικο και παραπλανητικό περί επαναφοράς στα 700 ευρώτου κατωτάτου μισθού των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Αυτό με την υφιστάμενη κατάσταση στην αγορά , με πολλές επιχειρήσεις να κρατιούνται με το ζόρι στη ζωή, προφανώς θα προκαλέσει απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα ή αν «απαγορεύσει»απολύσεις θα προκαλέσει κλείσιμο επιχειρήσεων. Απολύσεις θα γίνουν κατά τη γνώμη με το μέτρο του ΣΥΡΙΖΑ  1 στους 3.

Τα περί μείωσης των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων προς το κράτος που λέει είναι ασαφή καινεφελώδη..

Επίσης ίσως δεν γνωρίζει ο κ. Τσίπρας ότι πολλές Ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν τη δυνατότητα εφαρμόζουν το μέτρο τον 700 και περισσότερων μηνιαίως.

Για τα εθνικά θέματα ο ΣΥΡΙΖΑ πράγματι έχει και πολλούς πατριώτες. Όμως από ότι βλέπω στους υποψηφίους του, οι περισσότεροι  παραμερίζονται και δεν είναι υποψήφιοι.  Προτιμώνται σχεδόν πάντα, οι της ηγετικής ομάδας και οι προσκείμενοι εις αυτήν.   Δεν θέλω να πω ονόματα.

Το μεγαλύτερο όμως μέρος της ηγετικής ομάδας, του κ. Τσίπρα συμπεριλαμβανόμενου, είναιΘεός φυλάξει. Άστε που αγκάλιασε πρόσφατα τους σκοπιανοοικολόγους αναννιακούς νεοταξικούς στα ψηφοδέλτια του, με δεσμεύσεις πιθανόν, να μην πω σε ποιο θέμα..

Δεν θέλω επίσης να θυμίσω παρελάσεις στα Σκόπια (έχει δίκαιο η αγαπητή κ. Γκατζούλη),  τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη με τους Χριστόπουλους κτλ,  τι πρότεινε η Δούρου για το Αιγαίο, για την Κύπρο καλύτερα να μην αναφέρω κτλ.

Δεν διαφέρουν από τον Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή.

Θυμίζω τι εν γνώσει όλων και των «αριστερών», είπε η τότε Πρόεδρος της Βουλής κ. Μπενάκη (https://www.youtube.com/watch?v=qRNHI7uw9o0  ).  Είναι σχεδόν όλοι συνωμότες της Νέας Τάξης.
Θα πρέπει να γίνει κατά τη γνώμη αντιληπτό ότι πατριωτικό κόμμα σε όλη του την έκταση καιόχι μείγμα να μην πω τι και πατριωτών ως ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι μόνον οι ΑΝΕΛ.

Που περιλαμβάνουν προσωπικότητες πατριώτες ως ο Περικλής Νεάρχου πρέσβης του Τάσσου Παπαδόπουλου στο Παρίσι και πολλούς άλλους δοκιμασμένους Έλληνες πατριώτες.  

Ως οΔαμιανός Βασιλειάδης ο Ντίμης Αργυρόπουλος και πολλοί άλλοι.. ¨

Όχι ψευτοδεξιούς και ψευτοαριστεροσοσιαλιστές κτλ.

Συμπερασματικά για να γίνει το αναγκαίο κακό του ΣΥΡΙΖΑ καλό,  απαιτείται το αναγκαίο καλό των ΑΝΕΛ.

Για αυτό και υφίστανται τον πόλεμο που υφίστανται.

Θυμηθείτε  τι λέει και ο Έλληνας Χάρυ Κλυν, https://www.youtube.com/watch?v=GaHywvkvIsI
Αλλά μην ξεχνάμε ποτέ την «γνωστή» ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.  Παρ’ όλον  που ο ΣΥΡΙΖΑδιαθέτει πράγματι και πατριώτες.

Σε άλλο σημείωμα θα αναλυθεί τι αναμένεται μετά τις εκλογές και γιατί ιδρύθηκαν τόσα ποτάμια, ρίζες και ελιές κτλ.

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΝΜΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου