Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Η ψευδαίσθηση ότι ο έλληνας μόλις ξύπνησε.

Τρεις μέρες μόλις μετά τις εκλογές και σίγουρα μπορούμε να βγάλουμε τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα για την εκδοχή της ελληνικής ετυμηγορίας δια της ψήφου. 
Το πρώτο που μπορούμε να διακρίνουμε είναι ότι ο ελληνικός λαός όχι μόνο δεν ξύπνησε αλλά κοιμάται ακόμα βαθειά ή μια καλύτερη θεώρηση είναι ότι τον διατηρουν πολύ καλά υπνωτισμένο…
….Τί έγινε σε αυτές τις εκλογές του Γενάρη του 2015;
Ό,τι συνέβη ακριβώς στις εκλογές του 2012, του 2008, του 2004. Ακριβώς το ίδιο μοτίβο.
Από τη μια λαϊκισμός και υποσχέσεις από τον Α. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, αντιμνημονιακη πολιτική, διαγραφή του χρέους, πάταξη της διαφθοράς, φοροελάφρυνση των μικρομεσαίων, πρωτογενής παραγωγή, ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη….
Ηχούν μήπως στα αυτιά σας τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά το 2012, όταν δεν ψήφισε το μνημόνιο Νο1 του ΓΑΠ αλλά αντιθέτως με το ΖΑΠΠΕΙΟ 2 έταζε αντιμνημονιακή πολιτική;
Μήπως ηχούν στα αυτιά σας οι λαϊκισμοί του ΓΑΠ στα μπαλκόνια όταν ο Κ. Καραμανλής μιλούσε για αποφυγή της κρίσης και λιτότητα τη στιγμή που η κρίση δεν είχε αγγίξει ακόμα την Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι δεν είχαν εντοπίσει το εξιλαστήριο θύμα και το ωραιότερο οικονομικό τους γεύμα;
Δεν θα γυρίσω ακόμα πιο πίσω στον κ.Σημίτη διότι θα καταλήξουμε στο ίδιο συμπέρασμα.
Ο λαός βρίσκεται στο ίδιο νοητικό level όπου τον άφησε ο μεγάλος δάσκαλος της πολιτικής ο Ανδρέας Παπανδρέου. Όποιος του τάζει και του υπόσχεται λαγούς με πετραχείλια θα είναι και ο νικητής.
Όποιος επιχείρησε να παρουσιάσει μαύρα και σκοτεινά τα πράγματα στη χώρα δυσαρέστησε το λαό και ο λαός τον τιμώρησε, όπως στη σημερινή περίπτωση του ΠΑΣΟΚ που ευνουχήθηκε απ” αυτούς τους ίδιους που λατρεύτηκε.
Το συμπέρασμα είναι λοιπόν ότι οι ενοχές μιας κακής κυβέρνησης οδηγούν σε εσωστρέφεια και ειλικρίνεια άρα σε ήττα, ενώ το αντίθετο αποτέλεσμα φέρνει ο λαϊκισμός, οι υποσχέσεις και η ευφορία που δημιουργούν οι λέξεις κλειδιά.
Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε από τα προπύλαια ότι είναι ώρα να αρχίσουν οι χοροί και τα πανηγύρια!! 
Εκείνη τη στιγμή δε νιώσατε ότι σας κορόιδεψαν για άλλη μια φορά;
Τι άλλαξε άραγε στην πολιτική σκέψη του Έλληνα ψηφοφορου;
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Ο Θεός του καθενός ας φωτίσει αυτή τη χώρα να αναγεννηθεί και να αποκτήσει ξανά τη γνώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου