Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Κυβέρνηση εθνικής διαπραγμάτευσης και κοινωνικής ανακούφισης.

Άνεμος ανατροπής από την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – 

«“Ναι” στις μεταρρυθμίσεις με κοινωνική ευαισθησία».

Ρύθμιση του χρέους, χαλάρωση της λιτότητας και μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν επενδύσεις και ανάπτυξη είναι οι βασικές προτεραιότητες του νέου κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου, το οποίο με το «καλημέρα» μπαίνει στα βαθιά, χωρίς να έχει στη διάθεσή του περίοδο χάριτος. 

Στην τρόικα παραδέχονται ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι τέτοιο που δημιουργεί τις συνθήκες για μια αλλαγή του οικονομικού προγράμματος, αλλά αυτό που είναι αδιαπραγμάτευτο από την πλευρά των......... δανειστών είναι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.
Σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν συμμετάσχει στη διαμόρφωση του οικονομικού προγράμματος της νέας κυβέρνησης, οι μεταρρυθμίσεις είναι στην κορυφή της ατζέντας της κυβέρνησης. 
Ξεκαθαρίζουν, ωστόσο, πως οι αλλαγές αυτές δεν θα «χτυπούν» τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς και τους μικρομεσαίους, αλλά στο επίκεντρό τους θα έχουν τη ριζική αλλαγή της δομής της οικονομίας.
Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ και τις αναλύσεις για τους στόχους της νέας κυβέρνησης στα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου