Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Η Ρωσική Ομοσπονδία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο της άρσης του εμπάργκο για τα τρόφιμα από την Ελλάδα.

Ο επικεφαλής του Υπουργείου Γεωργίας Νικολάι Fyodorov δήλωσε ότι η Ρωσία δεν αποκλείει τη δυνατότητα άρσης του εμπάργκο τροφίμων με την Ελλάδα σε περίπτωση που αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, 16 Ιανουαρίου - RIA Novosti. Η Ρωσία δεν αποκλείει τη δυνατότητα άρσης του εμπάργκο τροφίμων με την Ελλάδα σε περίπτωση .....

... αποχώρησης της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο επικεφαλής του Υπουργείου Γεωργίας Νικολάι Fedorov.

"Αυτό είναι μια επιλογή σε περίπτωση που η Ελλάδα θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εμείς θα  κανονίσουμε με την  Ελλάδα μια  ανεξάρτητη σχέση...  βασικά, αυτή  είναι ένας δυνητικός εταίρος για εμάς», αυτά δήλωσε  ο εν λόγω υπουργός  Fedorov  στους δημοσιογράφους, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ενδεχόμενη απόσυρση του εμπάργκο  τροφίμων σε μια ευρωπαϊκή χώρα.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του εξωτερικού  συζητούν ενεργά μια πιθανή έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη ,στη πορεία της προς τις βουλευτικές εκλογές  που προγραμματίζονται στις 25 Ιανουαρίου.

Η Ρωσία απάντησε στις κυρώσεις της Δύσης

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στις 6 Αυγούστου, υπέγραψε ένα διάταγμα σχετικά με την εφαρμογή των ειδικών οικονομικών μέτρων . 


Σύμφωνα με το διάταγμα απαγορεύονται  οι εισαγωγές ορισμένων προϊόντων από χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις εναντίον της Μόσχας, και  περιορίζονται  στο χρόνο. 

Στην αντίστοιχη λίστα περιλαμβάνεται το βοδινό,  το χοιρινό,  τα φρούτα, τα πουλερικά, τα  τυριά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, οι ξηροί καρποί, καθώς και άλλα προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου