Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Ο Fitch υποβάθμισε την μελλοντική σταθερότητα για το νόμισμα της Ελλάδας βαθμολογώντας την ως αρνητική.

    Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης   Fitch ανακοίνωσε ότι έχει αλλάξει τη μακροπρόθεσμη σταθερή πρόγνωση στην πιθανότητα αλλαγής   από  ξένο σε τοπικό νόμισμα για την Ελλάδα σε αρνητική.

ΜΟΣΧΑ 17 Ιανουαρίου (Sputnik) – Ο Fitch άλλαξε τη μακροπρόθεσμη  σταθερή πρόγνωση  στην πιθανότητα αλλαγής  από ξένο σε τοπικό νόμισμα για την Ελλάδα από σταθερή σε αρνητική, πριν από τις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στη χώρα στο τέλος αυτού τού  μήνα. 

Αυτό ανακοίνωσε  ο ....
.....διεθνής οίκος αξιολόγησης στην ένα δελτίο τύπου.

"Κατά την  τρέχουσα περίοδο της  πολιτικής αβεβαιότητας έχει αυξηθεί ο κίνδυνος για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ως επίσημη χρηματοδότηση, καθώς και κάθε ενδεχόμενη επαναλειτουργία της πρόσβασης  της  στις  αγορές , η οποία θα μπορούσε να καθυστερήσει για μερικούς μήνες," είπε ο Fitch  σε μια δήλωση, που δημοσιεύθηκε  την Παρασκευή.

Οι προοπτικές  για το νόμισμα της Ελλάδας , από τον Οίκο που την βαθμολογεί,  στην περίπτωση που παραμείνει το ίδιο  (Issuer Default Ratting IDR), την έχει υποβαθμίσει, ο Fitch επιβεβαίωσε ότι το IDR μακροπρόθεσμα από ξένο σε τοπικό νόμισμα  έχει υποβαθμιστεί σε “B”. Το βραχυπρόθεσμο IDR  από ξένο σε τοπικό νόμισμα έχει επίσης υποβαθμιστεί σε “B”

Ο Fitch προειδοποίησε, ωστόσο, ότι  « οι πρόωρες εκλογές που θα διεξαχθούν στις 25 Ιανουαρίου έχουν κάνει την αντιμετώπιση  των Ελλήνων πολιτικών πιο αβέβαιη» και ότι μια πιθανή «παρατεταμένη αδιέξοδη  πολιτική " στην Ελλάδα "θα αυξήσει τον κίνδυνο των χρηματοδοτικών προβλημάτων και την επιστροφή στην ύφεση" .

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το ευρωσκεπτικιστό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει πιθανότατα στις επερχόμενες εκλογές, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε έξοδο από την ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου