Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: “ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ AKOMH ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΟ GREXIT”

moskovici23049fkgf
Ερωτώμενος αν ο ίδιος μελετά το πιθανό σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ που, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού Spiegel, υποτίθεται ότι προετοίμαζε η ΕΚΤ, o Γάλλος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί διευκρίνισε ότι «όχι μόνο δεν μελετώ σχέδιο πιθανής εξόδου της Ελλάδας, αλλά και απαγορεύω το να μελετηθεί κάτι τέτοιο».

«Όταν αρχίζουμε να μιλάμε για σχέδιο Β, σημαίνει ότι δεν πιστεύουμε πλέον....
..... στο σχέδιο Α», πρόσθεσε ο Πιερ Μοσκοβισί.
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ένα και μόνο σχέδιο στην ευρωζώνη, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι εντός της: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ένα και μόνο στόχο και ο ρόλος που εγώ έχω παίξει μέχρι τώρα είναι η αναζήτηση συμβιβασμών για τη διατήρηση της ακεραιότητας της ευρωζώνης, για να δοθεί η δυνατότητα στις δημοκρατίες να εισακουστούν και για να μπορέσει να έχει μια επιθυμητή δημοσιονομική ισορροπία».
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί πραγματικά την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και δεν υπάρχει κανένα απολύτως άλλο σχέδιο. Πιστεύω πραγματικά ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. 
Περιμένω σήμερα το βράδυ το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων ελπίζοντας ότι έχει γίνει κατανοητό ότι θα πρέπει να είμαστε συγχρόνως φιλόδοξοι αλλά και ρεαλιστές» κατέληξε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου