Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Προκλητική η Γερμανία, πασχίζει να δικαιώσει τα ντόπια παπαγαλάκια.

Σε προφανή ευθεία σύγκρουση μπαίνει η Ελληνική κυβέρνηση με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και των Βόλφγκανγκ Σόιμπλε! 

Ενδεικτικό είναι ότι με δύο απανωτά non paper το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να απομονώει την Γερμανική πλευρά, ενόψει του αυριανού Eurogroup!

« Η παρέμβαση του ...........γερμανικού ΥΠΟΙΚ στο σημερινό Euro Working Group, σχετικά με την επιστολή του Έλληνα ΥΠΟΙΚ κινείται σε ακόμα πιο σκληρή γραμμή από την τοποθέτηση του τελευταίου Eurogroup στις 16/2. 

Ο χαρακτηρισμός της ελληνικής επιστολής, που πολλοί έχουν αναγνωρίσει ως αμοιβαία επωφελή λύση, ως Δούρειο Ίππο στην Ευρώπη (“Trojan horse”), σε καμία περίπτωση δεν ευνοεί μια πραγματική συζήτηση μεταξύ εταίρων. 

Κάποιος κακεντρεχής θα μπορούσε να χαρακτηρίσει αυτή τη στάση του γερμανικού ΥΠΟΙΚ ως «Δούρειο Ίππο» όσων δεν θέλουν αμοιβαία επωφελή συμφωνία για την Ευρώπη. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στην παρέμβασή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται η φράση «current programme» έξι φορές!» αναφέρεται στο πρώτο.
Το δεύτερο αφορά μόνον τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών! Και σε αυτό αναφέρει η κυβέρνηση: «Απέναντι στον ελληνικό λαό βρίσκεται μέρος της γερμανικής κυβέρνησης, με ευθύνη του κ. Σόιμπλε. 
Την ίδια ώρα, πληροφορίες από Γαλλία, Ιταλία και άλλους υψηλόβαθμους Ευρωπαίους αξιωματούχους αναφέρουν ότι «βλέπουν» θετικά την ελληνική πρόταση με σκοπό να εξασφαλιστεί η σταθερότητα της ευρωζώνης.
 Είναι φανερό ότι όσοι αντιδρούν, σε εσωτερικό και εξωτερικό, στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης είναι όλοι όσοι, στο πρόσφατο παρελθόν, συνέπραξαν σε συμφωνίες που στραγγάλισαν τον ελληνικό λαό και απείλησαν τη συνοχή της ευρωζώνης.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά επικίνδυνο πολιτικό παιγνίδι.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου