Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Ας μην κοροϊδευόμαστε, δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχει μόνο η Γερμανία και οι λακέδες της.


Τα πράγματα πάνε πάρα πολύ καλά για την χώρα μας. 

Η στάση της νέας κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους «εταίρους» -με την Γερμανία δηλαδή- κατάφερε να ξεβρακώσει τόσο την γερμανική κυβέρνηση όσο και τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις. 

Η γερμανική κυβέρνηση ξεβρακώθηκε γιατί η αλαζονεία της δεν έχει προηγούμενο και παραπέμπει σε φασιστικά καθεστώτα, ενώ οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις αποδεικνύεται τώρα πως δούλευαν...για την Μέρκελ.

Στο σημείο που βρίσκεται η χώρα μας, η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει ούτε .....
......βήμα πίσω.

Ούτε οι Έλληνες πρέπει να κάνουν πίσω.

Η χώρα βρίσκεται εδώ και χρόνια σε αδιέξοδο, το χρέος δεν είναι βιώσιμο, οπότε το καλύτερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να βρεθεί μια διέξοδος.
Δεν πάμε τώρα στον γκρεμό, είμαστε εδώ και χρόνια στον γκρεμό. Από την ανεργία και το χρέος μέχρι τους μισθούς και τις συντάξεις, τα πράγματα πάνε από κακό στο χειρότερο.

Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Τουλάχιστον εμείς. Η οικονομική και πολιτική ελίτ της χώρας έχει πολλά να χάσει. Και πρέπει να τα χάσει.

Η ιδανική λύση είναι η έξοδος από την ευρωζώνη· αν και θα ήταν ιδανικότερη το 2010.

Αλλά εμείς θα το παίξουμε τρελοί.

Αφού η έξοδος από το ευρώ δεν προβλέπεται και δεν μπορούν να μας διώξουν, εμείς μένουμε στο ευρώ και κάνουμε ό,τι κάνουν και οι Γερμανοί: Εκβιάζουμε.

Εκβιάζουμε νόμιμα. Αναζητούμε όλες τις νομικές τρύπες και τους αλλάζουμε τα φώτα. Αφού δεν προβλέπεται έξοδος, λύση μέρα με την ημέρα.

Παράλληλα, διεκδικούμε τις πολεμικές αποζημιώσεις. Εκεί δεν έχει Eurogroup, ούτε η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να έχει ύφος. Θα πληρώσει.

Φυσικά, φέρνουμε στο φως όλες τις μίζες των γερμανικών πολυεθνικών και στέλνουμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια τόσο τους Γερμανούς που τις έδιναν -μαζί με τους Γερμανούς πολιτικούς που τους έκαναν πλάτες-, όσο και τους Έλληνες που τις έπαιρναν.

Επίσης, καθαρίζουμε την χώρα μας από τους ολιγάρχες και τους καναλάρχες. Ήρθε επιτέλους η ώρα αυτά τα λαμόγια να πληρώσουν.

Οπωσδήποτε, υπάρχει σοβαρό θέμα με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Πρώτα είναι υπεύθυνες για την χρεοκοπία και μετά για τους χειρισμούς που έφεραν την χώρα σε κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης.

Αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαπραγματεύεται, γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπέγραφαν ό,τι τους έβαζαν μπροστά τους χωρίς καν να τα διαβάζουν;

Ξέρουμε γιατί τα υπέγραφαν – οι Γερμανοί τους είχαν στο χέρι- αλλά αυτά να τα πουν και στο δικαστήριο.

Η Μέρκελ θα κάνει πίσω. Το Grexit θα είναι πολύ πιο σκληρό για την Γερμανία από ό,τι θα είναι για την Ελλάδα.

Πρώτα θα γίνει διαγραφή του χρέους και μετά θα βγούμε από την Ευρωζώνη. Αν υπάρχει ακόμα Ευρωζώνη.

Ας μην κοροϊδευόμαστε, δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχει μόνο η Γερμανία και οι λακέδες της.

Αλλά ο χρόνος είναι με την μεριά μας. Οι εκλογές σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες -μέσα στο 2015- θα αναδείξουν κυβερνήσεις που θα κάνουν την Μέρκελ να αναπολεί τον Τσίπρα, και τον Σόιμπλε να αναπολεί τον Βαρουφάκη.

Στην καλύτερη περίπτωση, θα σώσουμε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού θα την κάνουμε πραγματική Ένωση λαών.

Στην χειρότερη, θα σώσουμε την Ελλάδα.


(Μια φιλική συμβουλή προς τα κυβερνητικά στελέχη: 

Κόψτε τις επισκέψεις στα χρεοκοπημένα κανάλια των νταβατζήδων, για τα οποία έχετε και προεκλογικές δεσμεύσεις. 

Όχι μόνο δεν σας προσφέρουν τίποτα αλλά σας αφαιρούν την αξιοπιστία. Όταν σας βλέπω δίπλα στους Πρετεντέρηδες -τους οποίος ξεπλένετε με την παρουσία σας-, η πρώτη σκέψη που κάνω είναι πως κι εσείς είστε ξεπουλημένοι.

 Μπορεί να μην είστε αλλά εγώ αυτή τη σκέψη κάνω. 

Και ήθελα να σας το πω. Αν και δεν θα έπρεπε να σας το πει κάποιος. Θα έπρεπε να το ξέρετε από μόνοι σας.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου