Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

Γ.Βαρουφάκης: "Είχαμε συμφωνήσει αλλά άλλαξαν το κείμενο για να μας εκβιάσουν"!

Γ.Βαρουφάκης: "Είχαμε συμφωνήσει αλλά άλλαξαν το κείμενο για να μας εκβιάσουν"!
Στον απόηχο της ρήξης με τους Ευρωπαίους εταίρους στο Eurogroup των Βρυξελλών, ο υπουργός Οικονομικών παραχωρεί συνέντευξη Τύπου. Μεταξύ άλλων μέχρι στιγμής έχει κάνει αναφορά σε μια "βρωμιά" που διέπραξε η Γερμανία σε βάρος της Ελλάδας όταν αφαίρεσαν το συμφωνηθέν κείμενο Ντάϊσενμπλουμ-Τσίπρα και εμφάνισαν το κείμενο που έστειλε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων δήλωσε: "Είμαι αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας. Απορρίψαμε το πρόγραμμα γιατί δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να ολοκληρωθεί με επιτυχία, είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης.

Δεν έχω αμφιβολία ότι ...

.......οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και εν τέλει θα υπάρξει συμφωνία, θεραπευτική για την Ελλάδα και καλή για την Ευρώπη. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για μια έντιμη συμφωνία τις επόμενες μέρες.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εργαστεί προς αδιέξοδο, μη επωφελές για το σύνολο των Ευρωπαίων. Θέλαμε πάρα πολύ να καταλήξουμε, όμως η νεφελώδης έννοια της «κάποιας ευελιξίας» δεν μας το επιτρέπει.  Δεν παίζουμε παιχνίδια. Θέλουμε συμφωνία, αλλά τίμια συμφωνία που θα είναι σύμφωνη με την εντολή που μας έχει δώσει ο ελληνικός λαός.

Η συμφωνία Τσίπρα-Ντάισελμπλουμ ήταν πραγματική διέξοδος. Το κείμενο που είχε συμφωνηθεί απεσύρθη από τον πρόεδρο του Eurogroup και αντικαταστάθηκε από άλλο, που μας πήγαινε πίσω.

Το προσχέδιο Μοσχοβισί αναγνώριζε την ανθρωπιστική κρίση - Η επέκταση θα έπαιρνε την μορφή μεταβατικού προγράμματος. Ο Μοσκοβισί μου παρουσίασε προσχέδιο πριν το Eurogroup που θα ήμουν ευτυχής να υπογράψω".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου