Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ EUROGROUP : «ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ….ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΤΕ»

Ολοκληρώθηκε στις 8 το βράδυ το Eurogroup σε εξέλιξη είναι η συνέντευξη Τύπου. 
Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες δίνουν την εικόνα της πλήρους εμπλοκής, με την ελληνική πλευρά να απορρίπτει σχέδιο απόφασης που παρουσιάστηκε από τον Γερούν Ντάσελμπλουμ, κάνοντας λόγο για «παράλογη και μη αποδεκτή επιμονή» ορισμένων κύκλων για εφαρμογή του μνημονίου.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ήταν απόλυτα σαφής σκληραίνοντας ακόμη περισσότερο  την στάση του απέναντι στην Ελλάδα: » Ή θα ζητήσετε παράταση του μνημονίου και αυτό μέχρι ....
......την Παρασκευή ή τερματίζουμε. Δεν μπορεί, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική».
Μάλιστα ο Ντάσελμπλουμ δήλωσε πως δεν πρόκειται να υπάρξει νέο Eurogroup παρά μόνο στην περίπτωση που ζητηθεί επέκταση του προγράμματος! Με άλλα λόγια διακόπτει το διάλογο στο επίπεδο των υπουργών Οικονομικών.
Ταυτόχρονα ο Γ. Ντάισελμπλουμ άφησε το περιθώριο ανοικτό για τροποποιήσεις στο πρόγραμμα αλλά μόνο μέσα από συνεννόηση με τους θεσμικούς εταίρους |(τρόικα) και αυτό αν υπάρξει σύμφωνη γνώμη των Eurogroup αλλά σε καμία περίπτωση με μονομερείς ενέργειες.
Με λίγα λόγια οι Βρυξέλλες λένε πως το υπάρχον πρόγραμμα είναι η μόνη λύση, θα πάρετε τις προβλεπόμενες δόσεις αλλά κατόπιν ελέγχου από τους θεσμικούς εταίρους και στο βάθος του χρόνου μπορούμε να συζητήσουμε για αλλαγές και τροποποιήσεις αλλά μόνο μετά από  συννεοήσεις και χωρίς μονομερείς ενέργειες!
Από την πλευρά της η Αθήνα λέει πως το υπάρχον πρόγραμμα δεν μπορεί να συνεχιστεί, ζητά πρόγραμμα «γέφυρα» το οποίο  θα αποτελεί συγκερασμό του υπάρχοντος μνημονίου και του ελληνικού προγράμματος και των θέσεων του κυβερνητικού προγράμματος και το οποίο θα οδηγήσει σε μια νέα συμφωνία.
Όπως γίνεται αντιληπτό υπάρχει πλήρης διαφορά απόψεων ούτε καν κοινό έδαφος για να ξεκινήσει μια συζήτηση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου