Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

-Εγώ δεν θα κάνω κωλοτούμπα, ας αποφασίσει ο λαός…

ΤΣΙΠΡΑΣ – ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ – ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ
Έκτακτη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον πρωθυπουργό διεξάγεται ενόψει του Eurogroup και των ασφυκτικών πιέσεων που δέχεται η Αθήνα από το γερμανικό ΥΠΟΙΚ.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται στη Βουλή προκειμένου να συζητηθούν εκτενώς οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης μέχρι και το κρίσιμο Eurogroup και να «επισφραγηστούν» οι λεπτομέρειες των σχεδίων που θα παρουσιαστούν από την ελληνική πλευρά στην ......

...κρίσιμη συνεδρίαση και να γίνει ενημέρωση για τον κύκλο επαφών που είχε ο υπουργός Οικονομικών με ευρωπαίους αξιωματούχους.

Την ίδια ώρα, για αύριο στις 15:00 έχει ορισθεί η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Στη σύσκεψη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τους υπουργο Οικονομικών, υπουργό Οικονομίας και τον επικεφαλής των διεθνών οικονομικών σχέσεων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές καθώς ο χρόνος και η Γερμανία πιέζουν την κυβέρνηση.

Εξάλλου, αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το κρίσιμο έκτακτο Eurogroup της Τετάρτης 11 Φεβρουαρίου – που θα αφορά το ζήτημα της Ελλάδας- υπό ασφυκτικές πιέσεις για την ελληνική οικονομία και την κυβέρνηση μετά και την πρόσφατη απόφαση της ΕΚΤ αλλά και την αμετακίνητη στάση της Γερμανίας απέναντι στις ελληνικές θέσεις. 


Το κλίμα για την Ελλάδα δυσχεραίνει μετά και την χθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη με τον γερμανό ομόλογό του, κ. Σόιμπλε.

Παράλληλα, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, διαμηνύει σήμερα ότι οι εταίροι αναμένουν από την ελληνική κυβέρνηση στην συνεδρίαση να παρουσιάσει αναλυτικά τα σχέδιά της, ενώ την ίδια ώρα δεν υπάρχει «φως» στο τι θα αποφασιστεί μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος.

Ο χρόνος πιέζει και με δύο κομβικής σημασίας ημερομηνίες που θα σηματοδοτήσουν εξελίξεις παράλληλα με το έκτακτο Eurogroup. Στις 28 Φεβρουαρίου τελειώνει η παράταση του ελληνικού προγράμματος, ενώ στις 11 Φεβρουαρίου αναμένεται η διακοπή της παροχής ρευστότητας από την ΕΚΤ, την ίδια μέρα με την διεξαγωγή του επίμαχου Eurogroup. Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής έπεσε στο τραπέζι η πρόταση του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι στο ευρώ.


-Εγώ δεν θα κάνω κωλοτούμπα, ας αποφασίσει ο λαός…,

Επαναλαμβάνει ο Τσίπρας, ενώ αναμένεται στην σύσκεψη να πάρει μέρος και ο Λαφαζάνης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου