Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΝ ΠΗΓΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ…..ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΛΟΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ../ΗΠΑ προς Αθήνα: Τηρήστε τις δεσμεύσεις σας.

 Αθήνα
Ανακοίνωση, με την οποία καλεί την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, εξέδωσε η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα μετά τη συνάντηση του αμερικανού πρεσβευτή με έλληνες κυβερνητικούς παράγοντες και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Με την ανακοίνωση προτρέπεται η Αθήνα «να πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που θα την καταστήσουν πιο ελκυστική σε ξένες επενδύσεις, ώστε η χώρα να μπορεί να τηρήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της και να επανέλθει στην ευημερία».

Επίσημαίνει ότι «είναι πολύ σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση να ...........συνεργασθεί με τους ευρωπαίους εταίρους της, καθώς και με το ΔΝΤ».

Η ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ
«Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Ντέηβιντ Ντ. Πηρς συνάντησε τις τελευταίες δυο μέρες τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά, τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη και τον Υπουργό Οικονομικών Κ. Γιάνη Βαρουφάκη.
» Ο Πρέσβης κ. Πηρς συνοδευόταν στις συναντήσεις του με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη, και τους Υπουργούς κ.κ. Σταθάκη και Βαρουφάκη από τον Βοηθό Υφυπουργό κ. Νταλήπ Σινγκ από το Αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών. 
Ο κ. Σινγκ, ο οποίος έχει ξαναεπισκεφθεί την Ελλάδα, βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να έχει συναντήσεις γνωριμίας με τους αρμόδιους για την οικονομική πολιτική της Ελληνικής Κυβέρνησης.
» Ο Πρέσβης κ. Πηρς συζήτησε σημαντικά διμερή και περιφερειακά ζητήματα με τους Έλληνες αξιωματούχους. Αναγνώρισε τις σημαντικές θυσίες που έχουν γίνει από τον Ελληνικό λαό, τονίζοντας ταυτόχρονα τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις διοικητικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να ασκεί συνετή δημοσιονομική πολιτική. 
Κατά την άποψη των Ηνωμένων Πολιτειών, η Ελλάδα πρέπει να πραγματοποιεί μεταρρυθμίσεις που την καθιστούν πιο ελκυστική σε ξένες επενδύσεις, ώστε η χώρα να μπορεί να τηρήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της και να επανέλθει στην ευημερία.
» ‘Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι είναι πολύ σημαντικό η Ελληνική Κυβέρνηση να συνεργασθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της καθώς και με το ΔΝΤ’ τόνισε ο Πρέσβης κ. Πηρς.
» Ο Πρέσβης κ. Πηρς έκανε ειδική μνεία στη στενή διμερή σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας και τη σημαντική συνεργασία μεταξύ των δύο εθνών σε θέματα άμυνας και ασφάλειας. Υπογράμμισε την εκτίμηση των Ηνωμένων Πολιτειών για τη συνεισφορά της Ελλάδας στη σταθερότητα στην περιοχή της Μεσογείου και το ΝΑΤΟ. 
Ο Πρέσβης κ. Πηρς επανέλαβε ότι είναι επιθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών να δουν την Ελλάδα να αναδύεται από την παρατεταμένη οικονομική κρίση και να συνεχίσει να διαδραματίζει σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου