Η επιτηρητές των Θεσμών έκαναν φύλλο και φτερό τα οικονομικά των υπουργείων και εξακολουθούν να έχουν ως κανόνα τους όρους του Μνημονίου.
Ζητάνε επιτακτικά η ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τα προσυμφωνημένα ενώ χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις και τα επιδόματα για την ανθρωπιστική κρίση ως...... μονομερή κίνηση που δεν είναι αποδεκτή βάση του συμφώνου της 20ης Φεβρουαρίου.
Τέλος η Συμφωνία
Ο επικεφαλής του Γιουρογκρούπ, κ.Ντάισελμπλουμ, θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει αθετήσει όλους τους όρους της πολύκροτης συμφωνίας που υπέγραψε ο κ. Βαρουφάκης ενώ από την δική της πλευρά η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η Συμφωνία ισχύει αλλά δεν δέχεται τον έλεγχο των επιτηρητών που θυμίζει "έλεγχο αποικίας της Μπανανίας", όπως τον χαρακτήρισαν στελέχη του Μαξίμου.
Ενώ η Ελλάδα πιέζει για άμεσο δανεισμό ύψους 1,3 δις από έντοκα γραμμάτια 3μηνης διάρκειας για να μπορέσει να πληρώσει μέχρι την Παρασκευή 1,9 δις από τα δάνεια που "τρέχουν", η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζει για να αποφασίσει αν θα δώσουν το δάνειο μέσω γραμματίων.
Ο λόγος της έκτακτης συνεδρίασης είναι η πρόταση του Ντάισελμπλουμ η Ελλάδα υπάρχει περίπτωση να οδηγηθεί στην "λύση τύπου Κύπρου" με τους καταθέτες να χάνουν το δικαίωμα του ρευστού τους για να σωθούν οι Τράπεζες.
Κάνουν πολιτική την οικονομική κρίση
Είναι περίεργη η στάση της ελληνικής κυβέρνησης που θέλει τον οικονομικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδας να το μετατρέψει σε πανευρωπαϊκό πολιτικό θέμα. Ζήτησε σύγκλιση 5μερους συνεδρίασης στην οποία θα συμμετέχουν εκτός από τον κύριο Τσίπρα, τα ευρωπαϊκά κεφάλια που κάνουν "παιχνίδι" για την αλλαγή της πολιτικής προς την ομοσπονδιοποίηση της Ε.Ε.
Δεν ζήτησε όμως σύγκλιση όλων των αρχηγών κρατών-μελών αλλά μόνο των μεγάλων κεφαλιών αποδεχόμενος ότι αυτοί είναι που κάνουν κουμάντο και ότι δεν είναι όλοι ίσων δικαιωμάτων στην Ε.Ε.
Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ, Ντράγκι και Τουσκ θα είναι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι συνομιλητές του κ. Τσίπρα που θα τους θέσει το θέμα ξανά ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει πολιτική γραμμή με παράδειγμα την αδιέξοδη κατάσταση της Ελλάδας.
Στο παιχνίδι της πίεσης έχει μπει και ο χαμηλών τόνων επίτροπος επί των Οικονομικών υποθέσεων της Κομισιόν, Πιερ Μοσκοβισί. Ως φωτοβολίδα ο επίτροπος δήλωσε στο Die Welt ότι είχε δηλώσει μέρες πριν ο κ. Σόιμπλε: "Οικονομικά ατυχήματα συμβαίνουν. Μία έξοδος από το Ευρώ για την Ελλάδα είναι πιθανή διότι δεν θα κρατήσουμε μια χώρα στο ευρώ με κάθε κόστος".
Ο Γιάνη το χαβά του
Ενώ αυτή την στιγμή ο λαός δεν έχει δουλειά, πιέζεται από την κυβέρνηση να πληρώσει μνημονιακούς φόρους μέσω 100 δόσεων με απειλές κατασχέσεων και η Ε.Ε έχει στρέψει το τιμόνι προς μία Ευρωπαϊκή Πολιτική Ένωση με αφορμή την οικονομική κρίση της Ελλάδας, ο υπουργός Βαρουφάκης συνεχίζει τα χολυγουντιάνα του σκέρτσα.
Σε ερώτηση Ιταλού δημοσιογράφου για το αν η Ελλάδα θα συνεχίσει να ζητά λεφτά από τους εταίρους, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε με στίχους των Beatles: "Can't buy me, love". Επειδή όμως και τα έντοκα γραμμάτια ύψους 1,3 δις που ζητά από την ΕΚΤ είναι λεφτά, ο κύριος Βαρουφάκης πωλείται αλλά όχι με εγγύηση την δική του περιουσία αλλά την εθνική κυριαρχία.
Όσο για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Ένωση θα θυμηθούμε την πρόσφατη δήλωσή του: "Πατρίδα μας είναι η Ευρώπη και είναι καιρός να μιλάμε ως ένας λαός".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου