Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

«Στην Ελλάδα οι έδρες του Κοινοβουλίου …κληρονομούνται»! Κληρονομικης ψευτοδημοκρατίας ....και Οικογενειοκρατίας ...το ανάγνωσμα..

Image
Του Κων. Φράγκου
* Οι ανεύθυνες πολιτικές και οικονομικές ελίτ της Ελλάδος θυσίασαν την Οικονομία της Χώρας, για τα δικά τους βραχυπρόθεσμα συμφέροντα.
Βολφ. Σόϊμπλε
Η Ελλάδα, φυσικά, δεν είναι Σικελία. Της μοιάζει όμως στο ότι σε ορισμένο χώρο, την πολιτική, μιμείται ευλαβικά τους κανόνες, αρχές και παραδόσεις της Σικελικής Μαφίας στην οποία η Οικογένεια (familia) έχει περίοπτη θέση και κυριαρχείται από ακατάλυτες αρχές όπως αλληλοϋποστήριξη, χαλύβδινοι δεσμοί, τελετουργική διαδοχή, OMERTA.
Στην Σικελία τα μέλη της familia δεν εγγίζουν το Δημόσιο. 
Κλέβουν και ληστεύουν από αλλού. Στην Ελλάδα οι πολιτικές οικογένειες, και οι άνθρωποί τους (nomenclatura) έχουν περισφίξει το Δημόσιο, όπως τα φίδια του Λαοκόωντα και το απομυζούν συστηματικά και αποκλειστικά. 
Αυτή η κατάσταση της αναξιοκρατίας, της παρακμής, της οπισθοδρόμησης και της απορρέουσας διαφθοράς μας έφθασαν, μαζί με άλλα, εδώ, στη σημερινή οικτρή κατάσταση.
Είναι αδιανόητο, σύμφωνα ....
....με τις αρχές της πολιτικής φαμίλιας ή της κλεπτομανούς συντεχνίας, όπως την αποκαλεί ο Γ. Βότσης, να τοποθετείται σε σπουδαία θέση του Κράτους άτομο εκτός familia ή Νομενκλατούρας.
Θεωρείται εντελώς φυσικό και, ενίοτε, δικαίωμα η θεωρία κληρονομικού δικαιώματος στις έδρες του Κοινοβουλίου.
Σήμερα στη Βουλή υπάρχουν δύο (2) Κων. Καραμανλήδες, δύο (2) Μητσοτάκηδες και ένας τεράστιος αριθμός υιών, θυγατέρων, ανιψιών κλπ. πολιτικών «οίκων». Προ ημερών ο βουλευτής κ. Χρ. Δήμας ψήφιζε ως Π.τ.Δ τον κ. Σ. Δήμα, πατέρα του!

Το βουλευτιλίκι είναι εξαιρετικά προσοδοφόρο άνετο, ξεκούραστο, ανεύθυνο αλλά και «πατριωτικό» επάγγελμα.
 Τεράστια, συγκριτικά, τα έσοδα, οι απολαυές, τα προνόμια και ενίοτε χρήμα κάτω από το Τραπέζι (θ’ αναφερθώ και πάλι στη λίστα των 151 «λαδωμένων» βουλευτών του Χριστοφοράκου)
Στην γειτονική, «απολίτιστη» Τουρκία, από την εποχή του Κεμάλ, ουδείς υιός ή κόρη, λανσαρίστηκε ως γόνος πολιτικός οικογένειας. Μόνο ο υιός Ινονού (διαδόχου Κεμάλ) αποπειράθηκε να υποβάλλει υποψηφιότητα, μαυρίσθηκε και απήλθε οριστικής χωρίς καν να διορισθεί Πρόεδρος Μεγάλου Οργανισμού ή Τράπεζας.

Εδώ, όχι μόνο καταλαμβάνουν βουλευτικές έδρες και θώκους Οργανισμών αλλά και τις θέσεις υπαλλήλων της Βουλής. Αν επιχειρήσει κάποιος περίεργος να ερευνήσει τα βιογραφικά των 242, υπεραρίθμων, υπαλλήλων της Βουλής, που διόρισε το 2010 ο ανεκδιήγητος Πετσάλνικος θα φρίξει. Είχε προηγηθεί, βεβαίως, ο κ Σιούφας με άλλους 150!
 Γιοι, κόρες, ανιψιές, γαμπροί πολιτικών πάσης απόχρωσης. Μόνο ένας, σημερινός βουλευτής, μέγας Πατριώτης, διόρισε 4 συγγενείς του. Γνωρίζετε ασφαλώς σε ποιον αναφέρομαι. Οι λοιποί φορολογούμενοι, νέοι Έλληνες, που λιμοκτονούν; Μα αυτοί είναι κάφροι. Η «παράδοση» πέρασε και στο Προεδρικό Μέγαρο!

Πρόπερσι με έκπληξη είδα δύο γόνους, 50ρηδες, αποτυχόντες δικηγόρους, να ποζάρουν σε δύο Οργανισμούς. Ο ένας πρόεδρος και ο έτερος Αντιπρόεδρος.
Υπάρχει και το άλλο κόλπο. Υιός, ανεψιός ή κόρη, κυρίως χαμηλών προσόντων, με την αποφοίτησή του από το Λύκειο διορίζεται, πάραυτα, σε Τράπεζα ή άλλο Κρατικό Οργανισμό. (πχ. στην Ολυμπιακή).
Την επιούσα αποσπάται στο Κόμμα όπου προσέρχεται κατά βούληση. Μιλάμε για πραγματική αργομισθία εκεί, πλέον, ως φυτόν του κομματικού σωλήνα, προωθείται και, εύκολα, με τη βοήθεια του κόμματος καταλαμβάνει βουλευτική έδρα. Το υπουργιλίκι είναι εύκολο μετά. Καθοδόν αποκτάται και ένα πανεπιστημιακό Πτυχίο από τις light σχολές που δημιουργήθηκαν προς τούτο Αργότερα, θα έλθει και η ηγεσία του κόμματος ή η προεδρία της Δημοκρατίας. Γιατί όχι. Μέσα στην Οικογένεια αυτά είναι εύκολα και οι δυσχέρειες παρακάμπτονται.
Υπάρχει κατανόηση σύμπνοια αλληλοϋποστήριξη. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η κ. Φώφη Γεννηματά, «υπάλληλος» της Εθνικής!

Μεγάλα ονόματα της πολιτικής, που ακόμα παίζουν ρόλο, όταν δεν κατάφερναν να κάνουν τα παιδιά τους βουλευτές, εντελώς ανεπαρκή να διεκδικήσουν καριέρα στην αγορά, τα διορίζουν στη Βουλή ακόμη και αλλάζοντας τα ηλικιακά όρια! 
Και στους οργανισμούς του Δημοσίου γίνεται το ίδιο. Ουδείς από την πλέμπα των δυστυχών ανέργων που υποφέρουν.!
Υπόσχεση των κομμάτων ότι, προκειμένου να μειωθεί αυτό το αίσχος, θα προέβαιναν σε μειώσεις των αριθμών των βουλευτών από 300 σε 200, έπεσε στο κενό!
Ουδείς το επιχειρεί. Είναι βλαπτικό των grandi famiglie.
Τα καλά παιδιά
Είδε ο μαφιόζος τον πολιτικό και φοβήθηκε

Αλ. Κάπονε
Η επική κινηματογραφική τριλογία του Κόπολα, που άλλωτε αντιμάχονται και άλλοτε συμμαχούν, ανάλογα των συμφερόντων, ο Νονός δίνει μια θαυμάσια εικόνα των Οικογενειών.

Μια, ομολογουμένως, γλαφυρή περιγραφή της οικτρής εικόνας των μελών των famiglie και της νομενκλατούρας βρήκα σ’ ένα κείμενο του κ. Θανάση Νιάρχου (ΝΕΑ 11.03)
Γράφει:
Κανένας δεν αμφιβάλλει ότι υπάρχει μια διάχυτη αμφισβήτηση των πολιτικών του συγκεκριμένου ανθρωπίνου «είδους». Αμφισβήτηση είναι μάλλον πολύ κομψός όρος, πιο σωστή θα ήταν απαξίωση και περιφρόνηση. Προτού προλάβει ν’ ανοίξει το στόμα του οποιοσδήποτε πολιτικού ή ύβρις και η λοιδορία είναι κάτι συνηθέστατο, δεν λέμε τον έπαινον ή εγκώμιον, αλλά μιας στοιχειώδους επιδοκιμασίας..
Σήμερα παρακολουθούμε με θλίψη την απαίτηση νέων βουλευτών (βασικός μισθός 7670 €, επίδομα γραφείου 850, ατέλειες, έξοδα ξενοδοχείων 1000€ εισιτήρια κλπ) να μην αποχωρισθούν το αυτοκίνητο (κανένα μα κανένα Κράτος στην Ευρώπη δεν διαθέτει αυτοκίνητο σε βουλευτές). Έτσι σε μια κρίσιμη συγκυρία αδιαφορούν για τις στερήσεις των πολιτών, τους προκαλούν, αντί να τους ανακουφίζουν. Απλά επισημαίνουν ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ, υπεύθυνος για την Άμυνα της Χώρας, λαμβάνει μηνιαίως το παχυλό ποσόν των 1836€.

Το υπουργείο Άμυνας

Θα κάνω ένα ταχύ πέρασμα από τον χώρο μου παρακάμπτοντας τις ατυχείς, ενίοτε άθλιες, επιλογές Υπουργών, Υφυπουργών κλπ (που δεν εξυπηρέτησαν τα δέοντα προβλήματα της αποτροπής αλλά το «σύστημα») και τις προκλητικές αναξιοκρατικές μεθοδεύσεις επιλογής της Στρ. Ηγεσίας. Περνάω αμέσως στις θέσεις Προέδρων, Δ. Συμβούλων, Συμβούλων Οργανισμών (ΕΑΒ, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ) οι οποίες καταλαμβάνονται, εδώ και 10ετίες από εξαιρετικά ανεπαρκή, ακατάλληλα κα πολλάκις… κλεπτομανή στελέχη. Απαραίτητο πιστοποιητικό διορισμού: Μέλος της κομματικής νομενκλατούρας.
Κοινοί πληβείοι στο πυρ το εξώτερον. Το ίδιο συνέβη σε μια άλλη πλέον νευραλγική θέση. Αυτή του Γεν. Διευθυντή Εξοπλισμών. Μέχρι σήμερα έχουμε έναν κατάδικο, έναν προφυλακισμένο και 3 υπόδικους Γενικούς!
Υπέθεσα ότι με την άνοδο των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ στην Εξουσία θα είχαμε, επιτέλους, μία προκήρυξη των θέσεων κορυφής Αμυντικών Βιομηχανιών και ΓΔΑΕΕ. ΝΑ δούμε λίγη αξιοκρατία ν’ ανατέλλει. Αμ δε. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει κάτι τους προσεχείς μήνες. Συνιστώ, απλά, στον κ. Π. Καμμένο να μάθει τι γίνεται στην γειτονική Τουρκία όπου το σύστημα μεγαλουργεί, η διαφθορά έχει μειωθεί στο ελάχιστο, η παραγωγή καλπάζει. Διότι, ακριβώς, εφαρμόζονται αξιοκρατία και αυστηρή επιλογή βάσει κριτηρίου.
Μια ιδιαίτερη, πρόσφατη, περίπτωση
Οι μέτριοι είναι η ισχυρότεροι κοινωνική
τάξη στην Ελλάδα. Ένα αποκρουστικό κρεβάτι του Προκρούστη
Γιάννης Τσαρούχης
Το να επαναλάβω τα της άθλιας οικονομικής κατάστασης και της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα θα κομίσω γλαύκα στην Αθήνα απ’ όπου η γλαυξ, δυστυχώς έχει εξαφανισθεί.
Η οικογένεια και οι Νομενκλατούριοι αδιαφορούν αρκεί να βολεύονται αυτοί.
Από τους πρώτους διορισμούς που άκουσα από την Αριστερή Κυβέρνηση (της αξιοκρατίας, εννοείται) είναι αυτός ενός προσώπου που αποτελεί εμβληματική προσωπικότητα της παρακμής των προηγουμένων 10ετιών, κορυφαίο όνομα της Πασοκικής Νομενκλατούρας. Είναι η κ. Λούκα Κατσέλη. Σύμβουλος της ακατανόμαστης Μιμής, που έβλαψε τα μάλα τη Χώρα, Υπουργός του κ. Γ. Παπανδρέου, σημαιοφόρος της θεωρίας «Λεφτά, υπάρχουν», ένθερμη υποστηρικτής των μνημονίων. Μετεπήδησε, εγκαίρως, στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό αρκεί. Αντί της υπερώριμης Κυρίας, χάθηκε ένας επιστήμονας, οικονομολόγος, με τραπεζικές εμπειρίες; Δεκάδες, με πλούσια προσόντα, παραμένουν άνεργοι.
Παράλληλα είχαμε ένα άλλο διορισμό σε υψηλό θώκο εξαδέρφου του μόλις ορκισθέντος Π.τ.Δ κ. Π. Παυλόπουλου (ΝΕΑ 11.03.15). Ζήτω η νομενκλατούρα!
Ο νέος «αρμόδιος» Υπουργός κ. Κατρούγκαλος ανήγγειλε «πανηγυρικώς» τον διορισμό δεκάδων χιλιάδων στο Δημόσιο!! Εικάζω ότι φιλοδοξεί να γίνει ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 850.000 είχε διορίσει ο κ. Παυλόπουλος και ιδού! Η καταστροφή συνεχίζεται..
Ο κ. Πάκης Παυλόπουλος υπήρξε, για μια ζωή, τυφλό ενεργούμενο της μεγάλης οικογένειας Καραμανλή. Απαξιωθείς, απεχώρησε της πολιτικής, ευρισκόμενος, πάντοτε, εντός της «οικογένειας». Τον ανέσυρε απ’ εκεί ο Αριστερός Κ. Α. Τσίπρας και τον ανέδειξε εντελώς αξιοκρατικά, Πρόεδρο όλων των Ελλήνων. Πριν αναλάβει ο κ. Π.Π έσπευσε να λάβει τις ουρανόθεν ευλογίες του Γενάρχη – Θεού με τρισάγιο επί του τάφου του. ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (FAMILIA). Δεν έχασε όμως χρόνο, θαμών του Μεγάρου από χρόνια (Στρατιώτης εκεί, Σύμβουλος Καραμανλή Α΄) να διορίσει διευθύντρια του γραφείου του την κ. Λώρα Μολυβιάτη θυγατέρα άλλου βαρώνου της Δεξιάς (θαμώνα και αυτού του Μεγάρου), τ. συμβούλου του κ. Μεϊμαράκη μετά υπαλλήλου της Βουλής και τώρα Προέδρου.
* Ο κ. Σόϊμπλε λέει τη μισή αλήθεια. Αυτές οι ανεύθυνες, ακόρεστες και αχόρταγες ελίτ που ανάφερε δεν θα μπορούσαν να κάνουν τέτοιο κακό στη Χώρα αν δεν στηρίζονταν από την γκανγκστερική οικονομική ελίτ της Γερμανίας. Τα στοιχεία τα μαρτυρούν. Πρέπει, κάποια στιγμή, κάποιος να τ’ αναφέρει φωναχτά στον Γερμανό Επίσημο.

ΣΗΜ.: (επί προσωπικού)
Δεν είμαι στρατευμένος σε κανένα κόμμα. Έχω «απογαλακτισθεί» από 30ετίας. Φρονώ ότι τα κόμματα (το σύστημα όπως λειτουργεί σήμερα) βλάπτουν ΟΛΑ τη Συρία το ίδιο, κατά το Καβαφικό αριστούργημα ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ.
Μου αρέσει, ενθουσιάζομαι, όταν τα κείμενα μου δέχονται κριτική. Όσο αυστηρή κι αν είναι. Απαντώ σε όλες και, αν χρειασθεί, ζητώ συγγνώμη και διορθώνω. Αντιπαρέρχομαι συκοφάντες, ψευδολόγους, χυδαίους και κραγμένους κονδυλοφόρους. Αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου