Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Μέρκελ: Περιμένουμε από τον Τσίπρα τα ισοδύναμα μέτρα.

Την αντικατάσταση των μέτρων με νέες μεταρρυθμίσεις αναμένουμε από την ελληνική κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες, είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής. 

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να
κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ», είπε χαρακτηριστικά η Άνγκελα Μέρκελ.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως ....

....η αξιολόγηση της προόδου των μεταρρυθμίσεων που θα παρουσιάσει η ελληνική κυβερνηση, θα γίνει στις Βρυξέλλες από τους τρεις θεσμούς, ενώ η συλλογή των στοιχείων θα γίνει από τα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονται στην Αθήνα.  

Η καγκελάριος της Γερμανίας είπε ότι η Ελλάδα οφείλει να τηρήσει «κάθε παράγραφο» της συμφωνίας παράτασης της δανειακής της σύμβασης η οποία συνήφθη στο Eurogroup τον Φεβρουάριο και εάν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προτείνει ισοδύναμες μεταρρυθμίσεις, η κατάσταση θα επανεξεταστεί. «Κάθε παράγραφος της συμφωνίας μετράει», είπε η κ. Μέρκελ.

Η Ελλάδα μπορεί να κάνει νέες προτάσεις για οικονομικές μεταρρυθμίσεις όσον αφορά ζητήματα όπως οι συντάξεις ή οι φόροι «εφόσον έχουν ισοδύναμο αποτέλεσμα» με τις προϋπάρχουσες δεσμεύσεις, σημείωσε η Α.Μέρκελ και πρόσθεσε ότι οι προτάσεις αυτές θα αξιολογηθούν από τους θεσμούς.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επέμεινε, όπως είχε τονίσει και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ότι η Ελλάδα θα λάβει νέα κεφάλαια αφού εγκριθεί ο «ολοκληρωμένος» κατάλογος μεταρρυθμίσεων που θα σταλούν στην ΕΕ.


Πηγή:  real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου