Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Τσίπρας: Ούτε βήμα πίσω σε όσα έχουμε εξαγγείλει – Η Ελλάδα δεν είναι αποικία.

Τσίπρας: Ούτε βήμα πίσω σε όσα έχουμε εξαγγείλει – Η Ελλάδα δεν είναι αποικία
Πολιτική λύση στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ προβλέπει ο πρωθυπουργός
Την θέση ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω σε όσα έχει εξαγγείλει διατυπώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Έθνος, ο πρωθυπουργός δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει και να υλοποιήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι κεραίας και σε ορίζοντα τετραετίας.

Ο κ.Τσίπρας τονίζει ότι η Ελλάδα δεν είναι αποικία, ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει.......... δρόμος επιστροφής στο μνημόνιο και αναφέρει ότι τα νομοσχέδια που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση είναι αδιαπραγμάτευτα και θα κατατεθούν στη Βουλή άμεσα.

Παράλληλα, δηλώνει ότι η κυβέρνηση έχει εναλλακτικό σχέδιο, αν και προβλέπει πως δεν θα χρειαστεί και προαναγγέλλει πρωτοβουλίες για πολιτική λύση έως ή κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής αυτή την εβδομάδα.

«Αν νομίζουν ότι η νέα κυβέρνηση θα εφαρμόσει αυτά που άφησε η κυβέρνηση Σαμαρά, λυπάμαι αλλά θα τους απογοητεύσουμε» λέει ο κ.Τσίπρας, ο οποίος εκτιμά ότι έχει βρεθεί ήδη κοινός τόπος συνεννόησης με τους εταίρους για τις μεταρρυθμίσεις.

«Η συμφωνία του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου ήταν ξεκάθαρη και οι συμφωνίες είναι για να τηρούνται.

 Εμείς την τηρούμε και περιμένουμε να τηρηθεί και από την άλλη πλευρά» τονίζει ο κ.Τσίπρας, ο οποίος επαναλαμβάνει πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για μισθούς, συντάξεις και καταθέσεις.

Παράλληλα, διαψεύδει τα σενάρια αντικατάστασης του Γιάνη Βαρουφάκη. 
«Μην μπερδεύετε τις επιθυμίες των οπαδών της λιτότητας με την πραγματικότητα» τονίζει ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «το πρόβλημα για όσους σχεδιάζουν τη φθορά ή την πτώση της κυβέρνησης είναι ότι λογαριάζουν χωρίς τον ελληνικό λαό.

 Ό,τι και να κάνουν πάλι μπροστά τους θα μας βρουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου