Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Όταν λοιπόν ο Δραγασάκης έχει αυτή τη λογική, καταλαβαίνετε πως η υπόθεση είναι χαμένη από χέρι.


"Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επί της ουσίας δεν υπήρξε ούτε στιγμή αποφασισμένη να μπει σε μια διαπραγμάτευση σοβαρή με όρους κυρίαρχης χώρας και πως αυτό που προσπάθησε, ήταν μέσα από μια εκτεταμένη χρήση επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων, να ανεβάσει το πολιτικό της κασέ εν όψει πολιτικών εξελίξεων στην Ευρώπη, βιάζοντας όμως κατά τα λοιπά, την πεμπτουσία των προσδοκιών που η ίδια καλλιέργησε, μέσα στην Ελληνική κοινωνία".

Η συνέντευξη Δραγασάκη λοιπόν στους Financial Times, έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο τραγικό τρόπο την παραπάνω διαπίστωση. 

Τι λέει λοιπόν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και επικεφαλής του οικονομικού .........επιτελείου της???

"Το μόνο που ζητάμε από την Ευρώπη είναι...

να δώσει μια ευκαιρία στην Ελλάδα",  αναφέρεται σε άρθρο του του αντιπροέδρου της  κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, που δημοσιεύεται υπό τον τίτλο,(All we ask is that Europe give Greece a chance)  στνη βρετανική οικονομική εφημερίδα Financial Times.  

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, στη συγγραφή του άρθρου, συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και ο υπουργός Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Το ερώτημα λοιπό είναι σαφές:


Όταν διαβεβαιώνεις τις συμμορίες με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, πως έχεις απεμπολήσει τα δίκια σου, και οτιδήποτε μπορεί να συναποτελεί το καταλυτικό σου οπλοστάσιο, και πωως το μόνο που ζητάς από αυτές είναι να σου δώσουν μια "δεύτερη ευκαιρία" να γίνεις αυτό που θα ήθελαν, και πως όλες οι υπόλοιπες μεγαλοστομίες είναι για εσωτερική κατανάλωση, τότε γιατί να μη σε χτυπήσουν σαν το χταπόδι στα βράχια και να μη σε εξευτελίσουν εντελώς, πριν σε παραδώσουν  στη χλεύη μια κοινωνίας που μέχρι χθες πανηγύριζε αμέριμνη θεωρώντας ότι υπερασπίζεσαι την αξιοπρέπειά της???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου