Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Ο Σούλτς χαρακτηρίζει λάθος τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου επεμβαίνει για ακόμα μία φορά στην εσωτερική πολιτική σκηνή  της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας «λάθος» την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 

Ο Μάρτιν Σούλτς καταφέρεται μάλιστα και προσωπικά κατά του Πάνου Καμμένου, αφήνοντας αιχμές για τις διπλωματικές του ικανότητες ως υπουργού Εθνικής Άμυνας. 

Αιχμές αφήνει από την πλευρά του και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Θεωρώ τον σημερινό συνασπισμό του αριστερού κόμματος με αυτούς τους δεξιούς λαϊκιστές ως λάθος», δηλώνει......... ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου σε συνέντευξη του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung και προσθέτει ότι το επισήμανε και στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα κατά την συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης αναφέρεται και προσωπικά στον Πάνο Καμμένο, λέγοντας με έντονα επικριτικό τόνο ότι «σε σύγκριση με τον κ. Καμμένο, ένας ελέφαντας σε κατάστημα με πορσελάνες μοιάζει με διπλωμάτη που ξέρει να ελίσσεται».

Με αφορμή τις δηλώσεις Σουλτς η γερμανική εφημερίδα κάνει επίσης αναφορά στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας πως η Αθήνα «θα έδινε χαρτιά σε μετανάστες εάν δεν λάμβανε οικονομική στήριξη προκειμένου να φύγουν στην Ευρώπη» αλλά και στα νέα σχόλιά του στην Bild, στην οποία έκανε λόγο για ψυχολογικό πόλεμο εις βάρος της Ελλάδας από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Η εφημερίδα φιλοξενεί επίσης τη δήλωση του Πάνου Καμμένου ότι «εμείς οι Έλληνες θυμόμαστε ότι ο κύριος Σόιμπλε έπρεπε να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματός του λόγω της εμπλοκής του σε οικονομικό σκάνδαλο, αλλά σήμερα είναι παρ' όλα αυτά υπουργός Οικονομικών».

Στις αιχμές που αφήνει για το πρόσωπο του ο Μάρτιν Σουλτς, απαντάει με αιχμές για τη σχέση του προέδρου του ευρωκοινοβουλίου με εξοπλιστική εταιρία ο Πάνος Καμμένος. «Πρόεδρε Μάρτιν Σουλτς είναι σειρά σου τώρα να θυμάσαι» έγραψε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, και παρέπεμψε σε κείμενο που αναφέρεται στην απόρριψη από την πλευρά του Σουλτς ερώτησης του Νίκου Χουντή για το γερμανικό πλαίσιο ερευνών υποθέσεων διαφθοράς. Σε δεύτερο tweet του ο Πάνος Καμμένος γράφει: «H Rheinmetall και το "γερμανικό" Ποτάμι πίσω από τον Μάρτιν Σούλτς!».

Πηγή:  tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου