Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Γερμανοί πολίτες ιδρύουν Επιτροπή για την καταβολή των κατοχικών οφειλών στην Ελλάδα.

Με τον αγώνα για τη διεκδίκηση των κατοχικών γερμανικών οφειλών να είναι πιο ζωντανός από ποτέ και τη Γερμανία να αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει τις αξιώσεις της Ελλάδας, Γερμανοί πολίτες στέκονται στο πλευρό μας ιδρύοντας Επιτροπή που υποστηρίζει την καταβολή τους στον ελληνικό λαό.
Στην εκδήλωση, που διοργάνωσε στη Φρανκφούρτη την Παρασκευή 24 Απριλίου η Επιτροπή αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, με ομιλητή ....
...τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο, αποφασίστηκε από τους παρισταμένους η ίδρυση επιτροπής διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών για λογαριασμό της Ελλάδας από Γερμανούς πολίτες.
Η απόφαση αυτή χαιρετίστηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τον Μανώλη Γλέζο, ο οποίος τόνισε ότι μόνο η επικράτηση του δικαίου και η ειλικρινής συνεννόηση ανάμεσα στους λαούς μπορεί να εξασφαλίσει την οικοδόμηση μιας Ευρώπης της αλληλοκατανόησης, της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της ισότητας, την οποία όλοι έχουμε ανάγκη.
Ο Μανώλης Γλέζος θα συνεχίσει την εκστρατεία ενημέρωσης στο εξωτερικό μεταβαίνοντας εκ νέου στη Γερμανία την 1η Μάη, όπου επί δέκα μέρες θα δώσει σειρά ομιλιών για το ζήτημα των κατοχικών οφειλών σε σχέση με την ελληνική οικονομική κρίση.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του αγώνα για τη διεκδίκηση των γερμανικών κατοχικών οφειλών και διεξάγοντας εκστρατεία ενημέρωσης για το θέμα, την Τρίτη 5 Μαΐου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου διοργανώνει εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο όπου θα παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ του «Νεοναζί: το Ολοκαύτωμα της Μνήμης», το οποίο αναφέρεται στα ναζιστικά εγκλήματα στην Ελλάδα της Κατοχής. 
Το παρόν στην εκδήλωση και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα δώσουν επιζώντες των Ολοκαυτωμάτων και των σφαγών που διαπράχθηκαν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου