Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Μήπως πουλάμε και νησιά που τα «βαφτίζουμε» ιδιωτικά;

Image
Από την αρχή της οικονομικής καταιγίδας που πλήττει τη χώρα το θέμα της πώλησης νησιών έχει πολλές φορές γραφτεί σε εφημερίδες του εξωτερικού αλλά και στον ελληνικό Τύπο. 

Φάνηκε απίστευτο στην αρχή ,αλλά γρήγορα καταλάβαμε ότι τα πράγματα είναι σοβαρά. Πωλήσεις νησιών έγιναν. 

Κι επειδή όλοι λογικά έχουμε στραμμένο το ενδιαφέρον μας στο Αιγαίο “ξεχνάμε” ότι νησιά έχουμε και στο Ιόνιο. Κι εκεί φαίνεται ότι .........έχουν γίνει πολλά .

Σύμφωνα με πληροφορίες σκάνδαλο αναμένεται να ξεσπάσει με τις αγοραπωλησίες ιδιωτικών νήσων σε συμπλέγματα των Επτανήσων, που έχουν αλλάξει χέρια – πολλές φορές μεταξύ εταιριών του ίδιου ομίλου –  για τις οποίες αγοραπωλησίες, προϋπόθεση είναι η άδεια του ΥΕΘΑ μετά από έλεγχο και εισήγηση του ΓΕΕΘΑ.
Επί παραδείγματι και εντελώς ενδεικτικά , η τοπική κοινωνία, της Ζακύνθου έχει φρίξει με μια αγοραπωλησία που αφορά την νήσο του Αγίου Ιωάννη, για την οποία σχετικά έγγραφα δεν αποδεικνύουν ότι αυτή ανήκει σε ιδιώτη και συνεπώς ΔΕΝ είναι ιδιωτική και παρά ταύτα, αυτή φέρεται να έχει πωληθεί ως ιδιωτική από τον Ιούλιο του 2014.
Σε κάθε περίπτωση, οι κάτοικοι και η τοπική Εκκλησία που έχει προσφύγει στην Δικαιοσύνη από τον Νοέμβριο 2014 για ύποπτες δικαιοπραξίες έχουν αναστατωθεί με εταιρίες αμφιβόλου προελεύσεως οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες , δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν απασχολήσει τον Τύπο αλλά και άλλες Κρατικές Αρχές, λαμβάνοντας επιπλέον υπόψη ότι η αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία Ζακύνθου φέρεται να ΜΗΝ έχει χορηγήσει το νόμιμο πιστοποιητικό που απαιτεί ο Νόμος (αρ.28 Ν.1892/1990) για τέτοιες αγορές.
Εδώ όμως εγείρονται ερωτήματα που αφορούν το ΓΕΕΘΑ και το σχετικό τμήμα τον τελευταίο χρόνο.
Πως και από ποιον έγινε η έρευνα, η στοιχειοθέτηση και η εισήγηση η οποία οδήγησε  την ηγεσία σε υπογραφές για παραχώρηση αδείας για την δικαιοπραξία του Αγίου Ιωάννη Ζακύνθου, ενώ υπάρχουν φόβοι και για άλλες ; Ποια ήταν η επιχειρηματολογία της εισηγήσεως και γιατί αυτή άλλαξε τον τελευταίο χρόνο;
Αναμένονται τα αποτελέσματα της διοικητικής έρευνας που είναι επιβεβλημένη να αρχίσει αν δεν έχει ήδη αρχίσει, αφού πληροφορούμαστε ότι για το παραπάνω γεγονός είναι ενήμερες και άλλες Κρατικές Υπηρεσίες εκτός ΓΕΕΘΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου