Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Bάρβαροι – ανόητοι – υποκριτές …

Και δεν μιλάμε για τους εξτρεμιστές του ISIS. 

Η βαρβαρότητα των τζιχαντιστών τρομοκρατών είναι δεδομένη. 

Αν θέλουμε μια ειλικρινή απάντηση στο “γιατί” της παρισινής τραγωδίας και αυτών που (δυστυχώς) θα ακολουθήσουν, θα την βρούμε στην διαχρονική Δυτική βαρβαρότητα, ηλιθιότητα και υποκρισία.

Ξεκινώντας από το τελευταίο, δεν μπορεί κανείς να μην αναφερθεί στην απύθμενη υποκρισία των ηγετών της Δύσης που μιλάν για χτύπημα ενάντια στις αξίες του Δυτικού πολιτισμού. 

Οι κατ’επίφασην αξίες που υπάρχουν μόνο στο μυαλό των………υποτιθέμενων ηγετών και εφαρμόζονται επιλεκτικά από ένα σύστημα που παράγει εξαθλίωση, ανεργία, φρωχοποιημένες κοινωνίες και εκθετικά αυξανόμενη ανισότητα.
Ο “θαυμαστός” Δυτικός τους κόσμος είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τα γκέτο, τις παραγκουπόλεις και τον μηδενισμό της αξίας της ανθρώπινης ζωής. 

Είναι το αρχικό αίτιο που κάνει έναν 15χρονο να μην έχει ελπίδα, μέλλον, προοπτική, όνειρα και να μετατρέπεται σε μια κινητή βόμβα που είναι έτοιμη να ανατιναχτεί οπουδήποτε, παίρνοντας μαζί της ανθρώπινες ζωές. 

Γιατί εκτός των άλλων, δεν πρέπει κανείς να ξεχνά ότι πολλοί από τους τρομοκράτες είναι Ευρωπαίοι πολίτες.

Η απύθμενη υποκρισία μαζί και ηλιθιότητα των Δυτικών κλόουν, έγκειται και στο γεγονός ότι οι ίδιοι είναι αυτοί που όπλισαν τους τζιχαντιστές για να ρίξουν τον Άσαντ στη Συρία. Η απύθμενη υποκρισία τους φαίνεται και στο γεγονός ότι διέλυσαν ολόκληρες χώρες (Ιράκ, Λιβύη, Συρία) για να ρίξουν τους “στυγερούς τους δικτάτορες” την ίδια ώρα που ανέχονται το πιο βάρβαρο καθεστώς, αυτό της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο μάλιστα εξοπλίζει και χρηματοδοτεί τους τζιχαντιστές.

Πρέπει να είναι κανείς πολύ αφελής για να πιστεύει ότι αυτοί οι άθλιοι ενδιαφέρονται για τις υποτιθέμενες αρχές και τις αξίες της Δύσης, καθώς και για τις ζωές των αθώων που χάνονται. Είτε είναι Ευρωπαίοι, είτε είναι απελπισμένοι πρόσφυγες.

Όσο για τη Δυτική βαρβαρότητα, αυτή χαράχτηκε βαθιά στη μνήμη των κοινωνιών που είδαν πτώματα από μικρά παιδιά στον πόλεμο του Ιράκ και αλλού, βασανιστήρια και Γκουαντάναμο, Αμερικανούς Νεάντερταλ να γαζώνουν από το ελικόπτερο άοπλους την ώρα που προσπαθούσαν να μεταφέρουν τραυματισμένο συνάνθρωπό τους. Λες και έπαιζαν βίντεο γκέιμ. Πρόσφατα, με τον βομβαρδισμό νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο Αφγανιστάν. Και πολλά, πολλά άλλα.

Αλλά είναι και η ηλιθιότητα. Μόνο ένα δείγμα της αποδεικνύεται από το γεγονός ότι πριν από τρία χρόνια, οι δυνάμεις της Δύσης απέρριψαν ένα ρωσικό σχέδιο για την επίλυση της συριακής κρίσης το οποίο προέβλεπε την εκχώρηση της εξουσίας από μέρους του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο διαπραγματευτής και πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας Μάρτι Αχτισαάρι.

Τώρα που οι τζιχαντιστές είναι εκτός ελέγχου και οι “πολιτισμένοι ηγέτες” της Δύσης δεν θέλουν να εμπλακούν με χερσαίες δυνάμεις στην περιοχή, τρέχουν στον Πούτιν, στο Ιράν και στη Χεσμπολάχ για να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Και όλα αυτά είναι μόνο ένα δείγμα για την βαρβαρότητα, ηλιθιότητα και υποκρισία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου