Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Βόμβες οι «τρομοκράτες» γκιλοτίνες ο Κατρούγκαλος.

ΕΚΑΣ τέλος - Ενιαίος φορέας ασφάλισης

Ενώ όλα τα ΜΜ"Ε" στρέφουν την προσοχή των Ελλήνων στα "τρομοκρατικά" χτυπήματα και τις βόμβες, στην Ελλάδα τα πραγματικά θύματα της τρομοκρατίας των εκλεγμένων συνεχίζουν να σκοτώνουν χωρίς αντίσταση από κανέναν.

Την πρόθεση της.....

....κυβέρνησης να καταργήσει το ΕΚΑΣ και να προστατέψει από τις περικοπές τις χαμηλές συντάξεις, με εξαίρεση τις πρόωρες, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Όπου πρόθεση αν βάλεις εντολή της ΕΕ θα είναι η πραγματική είδηση.

Το ασφαλιστικό, που αποτελεί κομβικό θέμα του δεύτερου πακέτου προαπαιτουμένων, πρέπει να προωθηθεί στη Βουλή έως τις 20 Δεκεμβρίου. 

Όσο καθυστερεί η οριστικοποίηση των μέτρων, τόσο θα μετατίθεται η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και η έναρξη της συζήτησης για το δημόσιο χρέος. 

Οι συζητήσεις φυσικά είναι προπέτασμα καπνού διότι ουδείς ασχολείται με το πρόβλημα.

Δεσμεύεται, ωστόσο, ότι θα διασφαλιστούν οι χαμηλές συντάξεις, με διατήρηση της προσωπικής διαφοράς. 

Δηλαδή, ακόμα κι αν ο επανυπολογισμός, με βάση χαμηλότερο ποσοστό αναπλήρωσης, δείξει μικρότερα ποσά, οι συντάξεις δεν θα μειωθούν ή το υπερβάλλον ποσό θα καταβάλλεται από το κράτος. 

Αυτή η διασφάλιση δεν θα ισχύει για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. 

Προς το παρόν, δεν διευκρινίζεται σε τι βάθος χρόνου θα ελεγχθούν οι πρόωρες συντάξεις. 

Όταν μιλάνε για δεσμεύσεις είναι σίγουρο πως δεν πείθουν κανέναν, απλά μπερδεύουν την κατάσταση για να έχουν κάτι να λένε οι συνδικαλιστές στους σφαγιασθέντες.

Το σχέδιο του νέου ασφαλιστικού θα έχει άξονα τη βασική σύνταξη, η οποία θα συνδέεται με «ρήτρα ανάπτυξης» για όσους συμπληρώνουν 15 χρόνια ασφάλισης, ενώ προβλέπεται η δημιουργία ενός ενιαίου φορέα κύριας ασφάλισης, στο οποίο θα ενταχθούν όλα τα Ταμεία. 

Όλα αυτά είναι παραμύθια διότι έχουν από καιρό υπογράψει και το ύψος της εθνικής σύνταξης αλλά και την δημιουργία ενιαίου φορέα ασφάλισης που θα φυτοζωεί από την αδυναμία οικονομικής στήριξης.

Είναι αδύνατον να αντιμετωπιστούν όλα αυτά διότι ούτε υπάρχει αντιπολίτευση να αντιδράσει αλλά απ' οτι φαίνεται και ο λαός δείχνει αδυναμία κατανόησης των επερχομένων καταστάσεων αφού μπορεί να κλαίει για τους θανάτους στο Παρίσι αλλά για τον δικό του θάνατο δεν δίνει δεκάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου