Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Ἑτοιμάζονται νὰ μᾶς φορτώσουν ΚΑΙ τὰ χρέη τῶν μεγάλων καναλιῶν!!!

Εκτός από τις κομπίνες της Proton bank, της Energa Hellas Power κλπ που φόρτωσαν στις δικές μας πλάτες, ετοιμάζονται να μας φορτώσουν και τα χρέη των μεγάλων καναλιών. Το πώς θα στήσουν το κόλπο περιγράφουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του MEGA.

Ἑτοιμάζονται νὰ μᾶς φορτώσουν ΚΑΙ τὰ χρέη τῶν μεγάλων καναλιῶν!!!
Οι ιδιοκτήτες ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν το κανάλι, λένε οι απλήρωτοι του Mega.

Έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega συγκεντρώθηκαν σήμερα, ....

....στις 12 το μεσημέρι, όπως είχαν ανακοινώσει μέσω facebook, απλήρωτοι εξωτερικοί συνεργάτες του καναλιού προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, μεταξύ των οποίων σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, ηθοποιοί, τεχνικοί.
Τα σωματεία του χώρου (ΣΕΗ, ΕΤΕΚΤ, Εταιρεία σκηνοθετών Εταιρεία παραγωγών) καταγγέλλουν την διοίκηση του καναλιού, ενώ η φημολογία πως το μεγάλο κανάλι κινδυνεύει με λουκέτο, φουντώνει κάθε ημέρα και περισσότερο.


Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τους μεγαλομετόχους του καναλιού ότι «παίζουν με τις τύχες τους», σημειώνοντας ότι το κανάλι κινδυνεύει άμεσα με χρεοκοπία αφού στις προηγούμενες συνεδριάσεις των μετόχων δεν προχώρησε η ανακεφαλαιοποίησή του.


Η αντικαπιταλιστική αριστερά από τον χώρο των δημοσιογράφων, (Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στην ΕΣΗΕΑ και Μέτωπο για την Ανατροπή στην ΠΟΕΣΥ) έδωσε επίσης, το παρόν στην παράσταση διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο εκφράσεως της αλληλεγγύης της, με εκπροσώπους της στο γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ.


Το παρόν έδωσε και η ΠΟΘΑ (πανελλήνια ομοσπονδία θεάματος ακροάματος).
Oι εργαζόμενοι διένειμαν το ακόλουθο κείμενο:


Χρόνια Πολλά Μπορεί να μας ξέρεις μέσα από τις τηλεοπτικές σειρές του Mega. Τι κι αν χαρίσαμε χιλιάδες ώρες επιτυχημένης τηλεθεάσεως στο Mega-λο κανάλι μπροστά ή πίσω από τις κάμερες. Παραμένουμε απλήρωτοι ενάμιση χρόνο μετά την παραγωγή των επεισοδίων!! Η τριανδρία των μεγαλοϊδιοκτητών του Mega ετοιμάζεται να ξεπουλήσει το κανάλι αδιαφορώντας για όλους εμάς που είμαστε απλήρωτοι και για όλους αυτούς που θα πάψουν να πληρώνονται. 


Αρνούνται να ανακεφαλαιοποιήσουν την εταιρεία με σκοπό οι τράπεζες να την εξαγοράσουν και να την πουλήσουν στα ξένα funds ώστε να την ξαναγοράσουν χωρίς υποχρεώσεις και χρέη. Αυτό σε απλά ελληνικά μεταφράζεται ότι θα μείνουμε απλήρωτοι… 

Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας εδώ και τώρα. Οι μεγαλομέτοχοι να προχωρήσουν άμεσα στην ανακεφαλαιοποίηση του καναλιού ώστε να μην κρέμεται επάνω από το κεφάλι μας η απειλή καταρρεύσεως του καναλιού. Ηθοποιοί, τεχνικοί, υπάλληλοι καναλιών και εταιρειών παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων θα πεταχθούν στον δρόμο γιατί πια δεν θα εξυπηρετούν τους ιδιοκτήτες.Ήρθε η ώρα τα σωματεία του χώρου (ΣΕΗ, ΕΤΕΚΤ, Εταιρεία Σκηνοθετών, Εταιρεία παραγωγών) να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προστρέξουν σε δυναμική κινητοποίηση, προκειμένου να προστατευθούμε από την καταιγίδα που έρχεται με το δόλιο κλείσιμο του Mega. 

Συνάδελφοι αποτελεί υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε εμάς και τις οικογένειές μας από την καταιγίδα που έρχεται.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου