Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΕΠΙΜΕΝΕΙ: «GREXIT ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ»

Σχόλιο: Δεν υπάρχει ανακωχή ούτε σε γιορτή ούτε σε αργία για τα πολιτικά τσιράκια που εκπροσωπεύουν το τραπεζικό καρτέλ της ευρωμασονίας.

Όπως έχουμε προειδοποιήσει με αλλεπάλληλα κείμενα, σχόλια και ανάδειξη σχετικών δημοσιευμάτων το σχέδιο εξόδου ορισμένου χρόνου της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ,  με τον καθιερωμένο πια χαρακτηρισμό ως και σχέδιο Σόιμπλε, αποτελεί πυρηνική βόμβα για την οικονομία και την κοινωνία. Για λαό και πατρίδα. Αυτή η έξοδος θα συνοδευτεί από παράλληλο και υποτιμήσιμο νόμισμα (υποσχετικές - IOUs) που θα ελέγχει το διευθυντήριο της Ευρώπης.  Ιστορικά όποτε έχει εφαρμοστεί στην χώρα μας διπλό νόμισμα αλλά και σε άλλες αποικιακές περιπτώσεις ανά τον κόσμο, επιτάχυνε την καταστροφή και διευκόλυνε το πλιάτσικο του κατακτητή (βλέπε κατοχικό μάρκο, Μεσογειακή δραχμή, κλπ) .

Η εφαρμογή του διπλού νομίσματος στην πράξη θα κάνει τον κόσμο να αναπολεί το 30%+ ανεργίας και το κλήμα διάλυσης και γενοκτονίας που έφερε το ευρώ από μόνο του.
Αυτό θα είναι η εισαγωγή στο 4ο μνημόνιο. Η όλη τους πρεμούρα είναι για το ποια δοσιλογική σύνθεση εγχώριων κομπάρσων και νενέκων ή ποιο …έκτακτο γεγονός, θα μπορέσει να πλασάρει αυτό το σχέδιο θανάτου ως την μόνη λύση (Τ.Ι.Ν.Α.), ως «εθνικό νόμισμα», ή ότι άλλο μπορούνε να σκεφτούν για να εκβιάσουν την σιωπηλή αποδοχή από τον ρημαγμένο Ελληνικό λαό. 


Η οικονομική πτέρυγα του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) επικρίνει και πάλι την Ελλάδα για έλλειψη μεταρρυθμιστικού ζήλου καθώς επίσης και για ελλιπή εφαρμογή των όρων που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές.

Όπως μεταδίδει η «Deutsche Welle», ο γ.γ. του ισχυρού Οικονομικού Συμβουλίου του CDU, Βόλφγκανγκ Στάιγκερ, σε δηλώσεις του στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο dpa κατηγόρησε την Αθήνα ότι συνεχίζει να μην τηρεί ........το χρονοδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων.

Το ρεπορτάζ συνεχίζει, αναφέροντας:

Άλλο μεταρρυθμίσεις, άλλο πρόσφυγες
«Πρόκειται για ένα θέμα που άπτεται της ευρωπαϊκής αξιοπιστίας, να μην γίνονται συζητήσεις συνεχώς σχετικά με νέες αναβολές ή ακόμη για ένα νέο κούρεμα του χρέους», τόνισε ο Στάιγκερ.

«Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να κάνει κατάχρηση του επιχειρήματος που αφορά στη δραματική κατάσταση με τους πρόσφυγες για να απομακρύνεται από τη μεταρρυθμιστική ρότα». Για τον χριστιανοδημοκράτη βουλευτή, που ανήκει στον ηγετικό πυρήνα του Οικονομικού Συμβουλίου του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, ενός επιχειρηματικού συνδέσμου με 11.000 μέλη από ολόκληρη τη Γερμανία και μεγάλη επιρροή, γίνεται ολοένα περισσότερο σαφές ότι η ορισμένου χρόνου έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δηλαδή ένα Grexit, όπως το επιθυμούσε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η συντριπτική πλειοψηφία των ομολόγων, θα ήταν η καλύτερη λύση.

Στάιγκερ: «Ο Σόιμπλε είχε δίκιο όταν ζητούσε Grexit ορισμένου χρόνου»

«Η ευρωζώνη χρειάζεται επιτέλους καθαρούς κανόνες για έξοδο κρατών από το κοινό νόμισμα καθώς και για μια διαδικασία κήρυξης κρατικής χρεοκοπίας», τόνισε στο dpa. 

Ο Στάιγκερ επέκρινε και την πορεία αποκρατικοποιήσεων και χαρακτήρισε τους όρους που τέθηκαν ως αντιπαραγωγικούς. «Αποδείχθηκε αντιπαραγωγική η μη εκχώρηση των σχετικών αρμοδιοτήτων σε κάποιο θεσμό των Βρυξελλών. 

Και σε αυτό το σημείο ο Σόιμπλε είχε δίκιο, όταν ζητούσε να αφαιρεθεί η άμεση πρόσβαση από την ελληνική πολιτική». Και ο γερμανός χριστιανοδημοκράτης υπογράμμισε ότι «η Αθήνα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το «κρυφτούλι» και θα συνεχίσει να εμπαίζει του δανειστές».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγες μέρες ο Στάιγκερ επέκρινε με δριμύτητα τη συνεχιζόμενη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ και του επικεφαλής της Μάριο Ντράγκι για το γιγαντιαίο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων και τα μηδενικά επιτόκια «χωρίς να ερωτηθούν η πολιτική, οι Ευρωπαίοι και οι αγορές».

newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου