Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Αποκλειστικό! Τελειώνουν τον Τσίπρα…

tsipras end
Ο Πρωθυπουργός όπως όλα δείχνουν ετοιμάζει το «κύκνειο» άσμα του στο Νταβός. Σύμφωνα με το voicenews.gr στο περιθώριο του Φόρουμ, ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να έχει σημαντικές συναντήσεις για θέματα, όπως το προσφυγικό και η έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του ελληνικού χρέους, αλλά και οι συνολικότερες εξελίξεις στην Ευρώπη, σε συνάρτηση με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν με τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ισπανία.
Το διάστημα που θα βρεθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Νταβός, άλλωστε, θα κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το ασφαλιστικό, ενόψει του κλεισίματος της αξιολόγησης.
Εξ ου και οι συναντήσεις στο ......περιθώριο με ηγέτες, όπως η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγ
κελα Μέρκελ ή η Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αναμένεται να παρουσιάσουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Στο Νταβός θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν σημαντικές διαβουλεύσεις για το Κυπριακό, καθώς -όπως αποκαλύπτει η Realnews που κυκλοφορεί- παρασκηνιακά ετοιμάζεται πενταμερής συνάντηση Κορυφής, η οποία «κάηκε» λόγω της διαρροής της και της άρνησης τελικά του Κύπριου Προέδρου να συμμετάσχει.
Στο Νταβός, ωστόσο, πέραν του Ν. Αναστασιάδη, θα παρευρίσκονται και ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακεντζί, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κάμερον, αλλά και ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και φυσικά – πλέον – και ο Αλέξης Τσίπρας.
Στις 26 Ιανουαρίου ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Τελ Αβίβ και στις 28 τη Λευκωσία, όπου θα πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση Κορυφής Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου.
Αρχές Φεβρουαρίου, επίσης, προγραμματίζεται μια πολύ σημαντική συνάντηση, στο Ιράν, με οικονομικές και πολιτικές προεκτάσεις.
Τέλη Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με την Τουρκία στην Άγκυρα, ενώ θα ακολουθήσει τριμερής με τις δυο χώρες και τη Βουλγαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου